Sök
  • Magnus Blom

Stark bortaseger för Troja ”Vi vann på egen kraft”

Toppmötet i Hockeyettan Södra mellan Vimmerby HC och IF Troja-Ljungby slutade med bortaseger efter siffrorna 1–2 (1–1, 0–0, 0–1), vilket var rättvist då gästerna var det bättre laget.

– Vi vann på egen kraft och det tycker jag är starkt, för det här är en av seriens tuffaste bortamatcher, sade Trojas belåtne tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Vimmerby startade klart bäst och var först på varje puck. VHC kom även i ett tre-mot-noll-läge, men Wictor Ragnewall räddade. Strax efteråt kom 1–0 genom Mathias Wigley på en styrning. Det var även bud på 2–0, men Anton Carlssons skott träffade ribban. Troja kom in i matchen tack vare en hemmautvisning, där William Romfors prickade stolpen. 1–1 kom emellertid till slut. VHC-backen Eric Backman drällde med pucken i egen zon. Det uppfattade Noa Lindqvist-Muci som fintade bort Tobias Rydén innan han lade pucken i nät.

– Vimmerby kom ut hårt som vi trodde, men jag tycker vi åt oss in i matchen ju längre perioden led, menade Forsberg.

Andra perioden: Om det var hemmalaget som styrde den första perioden, blev det ombytta roller i den andra akten. Troja kom ut som ett helt nytt lag och åkte mycket skridskor och satte hög press på Vimmerbys backar. Gästerna fick också chansen att ta ledningen via två power play-lägen, men trots att de höll sig i anfallszon uteblev målen.

– Vi spelade bra, men tog alldeles för få avslut. På den punkten behöver vi höja oss, kommenterade Forsberg.

Tredje perioden: Även i den tredje perioden var Troja det bättre laget och det var till slut rättvist att Carl-Johan Sjögren höll sig framme och petade in en retur till 1–2. Vimmerby försökte in i det sista, men Troja höll ut och tog en mycket meriterande bortaseger.

– Det kändes stabilt och vi svarade åter för en stark laginsats. Nu tar vi fritt på lördag och kör en lätt värmning på söndag för att ta oss an Kallinge-Ronneby. Det blir en ny tuff utmaning, summerade en nöjd, Roger Forsberg.

Slutsummering: Vimmerby startade på högsta växeln och dominerade den första kvarten totalt. Men Troja arbetade sig in i matchen och ju längre tillställningen fortskred tog gästerna över taktpinnen. Att det blev 1–2 i slutperioden var fullt logiskt.

Matchfakta

Vimmerby–Troja

1–2 (1–1, 0–0, 0–1)

Målen: 1–0 (4,35) Mathias Wigley (Oskar Lindgren/Oskar Carlsson), 1–1 (15.42) Noa Lindqvist-Muci (utan ass), 1–2 (47.29) Carl-Johan Sjögren (Martin Fransson/Victor Romfors)

Utvisningar: V 6x2+1x5+1x20, T 3x2+1x5+1x20.

Skott: 22–27 (11–10, 5–12, 6–5)

Domare: Jim Bergqvist, Svängsta.

Publik: 50.125 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com