Sök
  • Magnus Blom

Spelvärda drag på lunchen i Halmstad

Lördagen och söndagen var ett kompakt mörker. Men nu är det en ny vecka med nya möjligheter.


Lördagens speldrag på Hagmyren blev tre nitlotter. Stefan Persson fick en kanonstart med Princess S.W., men då han provade för spets fick han oväntat svar av en chanslös häst vilket gav mjölksyra över upploppet. Buzzer Beater kördes invändigt och hade möjligen lite krafter kvar i mål, men vara aldrig aktuell. Detsamma gällde Electric Storm i epilogen som hamnade i kön direkt och var chanslös.

Idag riktar vi blickarna mot västkusten och hemmabanan Halmstad som bjuder på en trevlig anrättning. Jag har hittat tre drag som gör att vi ska äta oss mätta.

Dagens spel 1: Spelstopp 13.04. Halmstads lopp 3. 4) Galewindsonthepath (Peter Ingves)

För tre starter sedan hade han Guzz Mearas, Armour As och Galantis före sig i mål. Tre toppindivider i fyraåringskullen. Nu ställs han mot betydligt beskedligare motstånd och Ingves har kört honom frekvent och vet hans kapacitet. Han avslutade vasst senast på open stretch och det här ser ut som en spets-och-slut-triumf.

Jag lirar 100 VP.

Dagens spel 2: Spelstopp 14.07. Halmstads lopp 6. 9) Unacerveza Broline (Johan Untersteiner).

Fyraåringen återkom efter vila senast och fick ett invändigt lopp och hade krafter kvar i mål. Dessa kan komma väl till pass i det här, på papperet, ganska ihåliga loppet.

Jag spelar 50VP.

Dagens spel 3: Spelstopp 15.05. Halmstads lopp 9. 8) Nairajah (Johan Untersteiner)

Gjorde debut i Johans regi i Kalmar senast. Efter ett lopp djupt nere i kön avslutade den femårige valacken riktigt bra över upploppet som trea. Idag blir det barfota runt om och det bör ge ytterligare en växel. Hon har inte vunnit på 27 starter och har ett tråkigt utgångsläge, men samtidigt skrämmer inte motståndet. Nu eller aldrig...

Jag lirar 100 VP.

I kassan: 111 spel. +2422 kronor.


Tottenham?

Jo, de begick sin PL-premiär igår och torskade mot Everton med 0–1.

En besvikelse, förstås.

Det såg trögt och idéfattigt ut och vi skapade knappt en målchans.

Sedan ifrågasätter jag starkt Dier och Winks medverkan från start. Dier har träben och är trög i vändningarna. Winks spelar alldeles för mycket i sidled och bakåt, vilket gör att vi aldrig kommer till några omställningar.

Gud vad jag saknar Dembele på mitten.


Avslutningsvis. Såg slutet mellan Paris Sg-Marsielle i den franska ligan. Tumult uppstod på stopptid där fem röda kort delades ut. Snacka om skandalscener. Matchen slutade 0–1.

Johan Untersteiner har två fina segerchanser på lunchen på hemmabanan Halmstad.

89 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com