Sök
  • Magnus Blom

Smålandsderby direkt på nyåret ”Vi tränade tufft”

Kampen om platserna till allettan börjar klarna alltmer i Hockeyettan Södra. IF Troja-Ljungby säkrade seriesegern redan den 20 december och i lördags ordnade gästande Nybro Vikings sin biljett.

– Nybro har ju matchat tufft och jag vet inte hur de resonerar kring den här matchen. Men för vår del är de en viktig kamp så vi kommer in i matchtempot igen då allettan ska dra igång kommande söndag, säger Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Nybro tillhörde på förhand en av favoriterna i Hockeyettan Södra, men har inte riktigt levt upp till förväntningarna även om de i lördags bortavann med 3–2 mot Kallinge-Ronneby och tog sig till allettan.

– De har tappat några spelare men även fyllt på med några finnar och fått en nystart på sin resa, inflikar Benker.

Troja har gjort det kanonbra under hela säsongen och haft en jämn formkurva utan några dippar. Innan jul säkrade de dessutom seriesegern efter övertygande 8–3 mot jumbon Tyringe, trots en trög start.

Nere i källaren

Efter det tog de julledigt i sex dagar och var tillbaka i träning igen den 27 december för träning i fyra dagar. Sedan blev det ledigt på nyårsafton och nyårsdagen innan de åter var på is den 2 och 3 januari.

– Vi tränade tufft i mellandagarna under fyra dagar och då var killarna verkligen nere i källaren. Årets två träningar har varit av det lättare slaget och det märks att killarna är spelsugna.

Troja har tappat centern Hampus Gustafsson till danska Rungstedt. 27-åringen gjorde elva poäng (6+6) på 17 matcher.

Hur resonerar ni kring att hitta en ersättare?

– Vi tittar brett, förstås, men hittills är det ingen panik.

Hur ser truppen ut i övrigt inför mötet mot Nybro?

–  Lukas Sjöblom är avstängd en match till. Däremot så är Linus Andersson tillgänglig igen. Vi har övriga med, men vem som står vll jag inte avslöja ännu.

Hur viktig är matchen för er del?

– Vi vill ju skapa oss goda vanor och vi vill få med oss en bra känsla inför allettan och vi ska ju möta Nybro i nästa runda också. Vi har ju även kvar att möta Halmstad hemma på onsdag, avrundar Johan Benker.

Troja

Trojas fem senaste matcher: Tranås 4–2 (b), Kalmar 2–3 (b) efter förlängning, Borås 6–3 (b), Karlskrona 7–1 (h), Tyringe 8–3 (h).

Tabellplacering: 1) 50 poäng, +43.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 25 poäng (11 mål+14 assist), 2) Victor Romfors, 25 (7+18), 3) William Romfors, 20 (7+13).

Powerplay: 5) 23.33.

Boxplay: 1) 87.88.

Största busen: Lukas Sjöblom, 56 min. Nybro Nybros fem senaste matcher: Tyringe 3–2 (h), Vimmerby 5–3 (h), Halmstad 3–2 (b), Hanhals 2–4 (h), Kallinge-Ronneby 3–2 (b).

Tabellplacering: 3) 40 poäng, +13.

Poängligan: 1) Matej Galvaby, 18 poäng (8 mål+10 assist), 2) Fredrik Strömgren, 15 (7+8), 3) Sebastian Borg, 12 (2+10).

Powerplay: 2) 27.42.

Boxplay: 2) 84.91.

Största busen: Anton Schagerberg, 27 min.

Johan Benker är sugen på nya vinster när Troja inleder det nya året med att möta Nybro hemma.

62 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com