Sök
  • Magnus Blom

Skador oroar i Troja inför Nybro hemma ”Det är ovisst”

Visserligen är det bara andra matchen i kvalserien men mötet mellan IF Troja-Ljungby och Nybro Vikings kan klassas som en nyckelmatch då hemmalaget står på två poäng och gästerna inledde med tre pinnar i tisdags.

– Visst är det en viktig match då det rör sig om en kort serie med endast sex matcher, inser Trojas tränare, Roger Forsberg, vars gäng drabbades av två avbräck i tisdags då både Måns Hansson och Jesper Emanuelsson klev av isen.

Nybro vann allettan södra och fick flest röster då det gäller favoritskapet i kvalserien. Och laget visade också i tisdags sin kvalité då de efter underläge med 0–1 till slut körde över formstarka Mariestad med förkrossande 9-1.

– Jag har sett matchen i efterhand och det var absolut ingen 9–1-match, men Nybro kom in i ett flow och gjorde mål i stort sett på allt.

De som visade vägen var Nybros fruktade förstakedja som består av den finska trion Eero Savilahti, Roope Elimäki och Janne Väyrynen som sammanlagt bistod med sju poäng mot Mariestad.

– De har bra kemi tillsammans och är givetvis deras vassaste vapen.

Hur vill du beskriva Nybro som lag?

– Även om de har många offensiva pjäser har de även bra struktur i försvarsspelet. Överlag ett bra lag som presterat en hög nivå under hela säsongen.

Troja inledde kvalserien med en tripp till Norrland och Söderhamn där Hudiksvall stod för motståndet. Det blev en jämn kamp där Troja till slut lade beslag på segern via ett segermål av kaptenen Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros i förlängningen fram till 2–1.

Men det blev en dyrköpt seger då först backen Måns Hansson och sedan årets överraskning Jesper Emanuelsson klev av isen med skador.

Hur är läget med den duon och övriga spelartruppen?

– Om jag säger så här. Det är ovisst om båda kommer till spel, men det är större chans att Jesper spelar än Måns.

I övrigt tränade varken Niklas Enberg eller Victor Romfors, men det handlade inte om några skaderelaterade saker.

– Träningen var pigg och intensiv. Killarna såg rappa ut och har tagit resan på bästa vis.

Vad blir nycklarna?

– Det är basic saker som ett snabbt förstapass i egen zon och att åka mycket skridskor. Något jag önskar mig lite mer fysiskt spel. Där kan vi bli bättre.

Känslan inför matchen?

– Den är bra. Vi har mött varandra fyra gånger den här säsongen och det handlar om två jämna lag där små marginaler och tillfälligheter kommer att avgöra vilka som vinner. Nu är det en ny match och blanka ark innan nedsläpp. Är vi påslagna från start har vi definitivt chansen, slutar Roger Forsberg.

Matchen drar igång 18.00 i Ljungby Arena och Troja kommer få stöttning på läktarna av Red Stallions som tilldelats 16 platser i form av fyra bord som ska placeras på handikapplatserna.

Trojas tränare Roger Forsberg och hans adepter är redo att ta sig an Nybro. Foto: Ingemar ”Igge” Robertsson

124 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla