Sök
  • Magnus Blom

SHL-spelare förstärker Troja ”Vi får hit en fältherre”

Det återstår två träningsmatcher för IF Troja-Ljungby innan seriespelet drar igång den 3 oktober mot Hanhals IF borta. Nu kan bloggen avslöja att Troja gjort klart men en SHL-spelare till truppen.


– Det är knappt vi fattar det är sant, bubblar Trojas sportchef, Daniel Håkansson.

Spelaren det handlar om är 26-årige Hampus Gustafsson, som har Troja som moderklubb och där han spelade både i J18 och J20 och var en framstående spelare.

Därefter stack han över till andra sidan Atlanten och provade på spel i både collegeligan och AHL. I den senare ligan blev det tre säsonger.

Förra säsongen spenderade han i SHL-laget Rögle BK från Ängelholm, som skrev kontrakt med 26-åringen efter en lyckad try out. I Skåneklubben blev det två poäng efter ett mål och en assist på 38 matcher. I plus/minus-statistiken hamnade han på –3.

Vilken roll kommer Hampus få i Troja?

– Det är ingen poängstark spelare även om han säkert kommer att bidra med en del mål och assist. Han kommer att vara center och vi får hit en fältherre som kommer att göra sin omgivning bättre, både på och vid sidan om rinken.

Kontraktet mellan parterna är skrivet fram till den 16 december, men det finns en klausul som gör att Hampus, som tränat med moderklubben under flera veckor, kan lämna Troja om det dyker upp ett lockande alternativ.

– Vi får hit en ödmjuk kille som har skaffat sig erfarenheter från olika ligor och som kommer att göra vårt lag bättre. Kontraktet påverkar inte klubbens ekonomi på något sätt, slutar Daniel Håkansson.

Hinner alla papper bli klara i tid kommer Hampus göra debut i Trojas rödvita tröja redan mot Borås i morgon kväll.

Troja ser onekligen spännande ut inför den kommande säsongen.194 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com