Sök
  • Magnus Blom

Samir lämnar Ljungby IF ”Ett ömsesidigt beslut”

Första säsongen förde han upp Ljungby IF till division 3. I år blev det en tredjeplats för nykomlingen. Nu står det klart att tränaren Samir Hodzic lämnar LIF.

– Det var ett ömsesidigt beslut mellan mig och klubbledningen att det var bäst att skiljas nu, säger Samir Hodzic till bloggen.

Samir tog över som huvudtränare i LIF förra säsongen och ledde laget till serieseger. I år blev det bara en enkelserie men nykomlingen gjorde riktigt bra ifrån sig och slutade på tredje plats, trots att de bortabesegrade såväl ettan Sölvesborg som tvåan Pukeberg.

– Med lite flyt kunde vi till och med vunnit serien. Vi gjorde en kanonsäsong, menar Samir.

Det som ledde till att det uppstod en viss turbulens i föreningen var när en lagfest, efter 0–0 mot grannen Lagans AIK, kom ut på sociala medier där de sjöng ”Hata LAIK”.

Ett beteende som klubbens ordförande Jerry Andersson bestämt tog avstånd ifrån.

– Jag tycker också att det var fel att den sången hamnade på sociala medier, det har jag sagt hela tiden. Däremot tycker jag klubbledningen kunde skött det hela på ett smidigare sätt. Jag står bakom mina spelare och det tycker jag även de kunde gjort i det här fallet, säger Samir och tillägger:

– Jag har varit verksam i LIF i 17 år och det är en förening som har stor plats i mitt hjärta och jag kommer naturligtvis att vara på plats och se deras matcher i framtiden. Jag önskar dem all lycka framöver i jakten på att nå division 2. Med ett par kloka värvningar så finns absolut chansen, för vi har byggt upp något fint tillsammans.

Vad kommer att hända med dig nu framöver?

– Jag har redan fått två–tre förslag från olika klubbar. Men jag kommer att bestämma mig inom några veckor.

Har du hunnit prata med spelarna ännu om att du slutar?

– Det har sipprat ut på sociala medier och det är många som hört av sig via sms och det känns skönt att ha deras stöd i ryggen, slutar Samir Hodzic.

Bloggen har sökt LIF:s ordförande Jerry Andersson för en kommentar, men ännu utan framgång.

Samir Hodzic lämnar tränarrollen i Ljungby IF efter två år. Här syns han tillsammans med brorsonen Adis Hodzic.

210 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com