Sök
  • Magnus Blom

Söndagens trav och hockeydrag

Travkassan fortsätter att stiga sakta men säkert eftersom lördagens tre lir gav ett litet netto i kassan. På hockeyfronten satsade jag på en målrik dubbel, men det var bara den ena matchen som slutade över 5.5 mål.


Deliver och Örjan Kihlström vann till 4.08 och 1.49 på plats på Gävle, medan Heavy Sound spurtade till sig ett tredjepris och delade ut 2.05 på plats. Dessvärre galopperade Watford Broline bort sin chans i första sväng på Mantorp. Surt, för ledaren vann ett billigt lopp.

I dag riktar vi blicken mot Skaraslätten där Axevalla är skådeplatsen.

Dagens spel: Spelstopp 17.08. Axevallas lopp 10. 10) Hierro Boko (Hanna Lähdekorpi)

Den sexårige valacken har signerat en del fina insatser på sistone, men är fortfarande segerlös i år på nio starter. Han provade lyckan senast i Frankrike, men blev fast och gick i mål med krafter kvar. Kommer nu ut i ett snabblopp från bakspår, men över Axevallas långa upplopp kommer speeden att bita bra till slut.

Jag spelar 50 V och 100 P.

I travkassan: 141 spel. +1938 kronor.


När det gäller gårdagens hockeydrag var överspelet på Troja-Kalmar i hamn redan i början av mittperioden. Troja vann till slut med klara 6–3 och smet därmed förbi Nybro i tabelltoppen. Däremot svek Borås-Mörrum. Det såg lovande ut med 1–1 efter första perioden, men sedan föll inga fler mål under ordinarie tid.

Nya tag idag.

Dagens spel: Spelstopp 16.00. Hanhals-Vimmerby 2 (1.77) och Tranås-Tyringe 1 (1.35). Dubbeln ger 2.39.

Hanhals har varit en positiv överraskning så här långt och endast förlorat borta mot Karlskrona under ordinarie tid. Det imponerar, men jag tror inte laget håller riktigt så hög klass.

Vimmerby inledde med två vinster, men har sedan gått på pumpen i tre raka fighter och behöver verkligen en seger för att hitta tillbaka igen. Det kommer garanterat att bli en tät drabbning, men jag anser bortalaget vara snäppet bättre. Något som talar för bortaseger är inbördes möten. I de senaste 13 fighterna mellan lagen har Vimmerby elva vinster, ett kryss och en förlust.

I Stiga Arena är det bottenmöte mellan Tranås och Tyringe. Hemmalaget har ännu inte vunnit under ordinarie tid, men vill de vara med i racet om att nå allettan är de hög tid att de vaknar till nu.

Tyringe anser jag vara klart sämst i serien och allt annat än en jumboplats vore en stor skräll. De har förvisso varit inblandat i tre jämna matcher så här långt, men här ska de inte räcka till. De har dessutom en bussresa på tre timmar i benen och min teori är att det blir en lång hemresa längs E4:an i kväll för Skånegänget.

Jag lirar 82 kronor på dubbeln.

I hockeykassan: 5 spel. +82 kronor.77 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com