Sök
  • Magnus Blom

Forsberg om kvartsfinalen: ”Vi känner varandra väl”

På påskafton avgjordes de sista åttondelsfinalerna och från dem gick Boden, Hudiksvall, Visby/Roma och Östersund vidare. Under påskdagen gjordes valen i kvartsfinalerna för de åtta återstående lagen.


Det började med att Boden som toppseedade valde att möta Mariestad.

Därefter var det Nybros tur och deras val blev Visby/Roma.

Hudiksvall hade att välja på Östersund och Troja och valde det förstnämnda alternativet.

Därmed var det bara Vimmerby och Troja kvar.

– Ganska väntad utveckling. Vi trodde det skulle bli antingen Hudiksvall eller Vimmerby. Men eftersom Boden började med att välja Mariestad blev det logiskt att vi skulle få möta Vimmerby. Det blir en ganska kort resa och vi kan hålla oss till rutinerna i vardagen, säger Trojas tränare, Roger Forsberg.

Hur ser du på motståndet?

– Vi känner varandra väl och har mötts många gånger de senaste säsongerna. Den här gången vann vi båda matcherna innan jul, medan Vimmerby tog de mötena i allettan. Det rör sig om två jämna lag.

Troja tränade lite lätt under påskdagen och kommer även att köra ett träningspass på måndag förmiddag.

– Allt är frid och fröjd i truppen och vi är redo för att ta oss an Vimmerby, hälsar Roger Forsberg.

Kvartsfinalerna spelas enligt följande:

Mariestad–Boden

Söder mot norr.

Mariestad visade att de blir att räkna ned då de manövrerade ut Dalen i två raka kamper och formen verkar sitta där. Kommer att bjuda upp till kamp.

Boden föll i första åttondelen mot Kalix med 1–3, men svarade sedan för ett styrkebesked på hemmais och vann med 7–0 och 9–0. Klara favoriter, men står inför en tuff uppgift.

Boden vidare med 2–1 i matcher.

Östersund–Hudiksvall

Ett Norrlandsderby.

Östersund vann mot Huddinge i åttondelsfinalen efter 2–1 i matcher. Starkt att vända 1–2 till 5–2 i slutperioden i den avgörande bortamatchen.

Hudiksvall vände 0–1 i matcher till 2–1 mot Piteå, som de formligen körde över i slutperioden i den avgörande kampen.

Hudiksvall vidare med 2–1 i matcher.

Visby/Roma–Nybro

Ett grannmöte.

Visby/Roma föll hemma mot Forshaga, men vände på steken via två sudden-vinster där Alex Ek avgjorde båda drabbningarna. Visade åter att de är ett starkt cuplag.

Nybro visade också att de är på topp för tillfället och körde över Borlänge i två raka efter 6–4 (b) och 8–2 (h), Offensivt ser det onekligen bra ut.

Nybro vidare med 2–0 i matcher.

Troja–Vimmerby

Ett Smålandsderby.

Vimmerby fick slita hårt mot Mörrum 1–0 (b) och 4–3 (h, efter sudden death). Stor hjälte blev Todd Winder som svarade för samtliga fem fullträffar.

Teg valde Troja och det var nog något de ångrade i efterhand. 7–1 (h) och 4–2 (b) blev Troja segersiffror och det var inget snack. De offensiva korten bidrog till segern och det är nödvändigt att de fortsätter att leverera i samma utsträckning. De onödiga utvisningarna i offensiv zon måste däremot bort om det ska bli avancemang.

Troja vidare med 2–1 i matcher.


Matchdatum är tisdag den 6/4 och returmöte fredagen den 9/4 samt en eventuellt avgörande match lördagen den 10/4.


188 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com