Sök
  • Magnus Blom

Så här spelas kvalserien ”Mitt första besök i Söderhamn”

I fredags blev Mariestads BoIS och Nybro Vikings klart för spel i kvalserien till hockeyallsvenskan. Under lördagen fick de sällskap av duon IF Troja-Ljungby och Hudiksvalls HC där en plats i näst högsta serien ligger i potten för det lag som vinner.


I lördags kväll avslöjade bloggen det preliminära spelförslaget till kvalserien och där framkom det att Troja betar av sin norrlandsturné direkt då de åker till Söderhamn för att möta Hudiksvall redan på tisdag.

Anledningen till att matchen i spelas i Glysishallen – Hudiksvalls hemmaplan – är att den ska renoveras, vilket varit bestämt sedan lång tid tillbaka.

– Det blir mitt första besök i Söderhamn i hockeysammanhang. Det är en liten hall med läktare bara på ena sidan, säger Trojas tränare, Roger Forsberg, som ägnade söndagen åt att scouta norrlänningarna.

– Jag har sett dem i två matcher. Ett bra lag som har mycket spel i sig.

Hur laddar ni upp inför den matchen?

– Vi tränar på måndag förmiddag innan vi äter en gemensam frukost i arenan innan vi sätter oss på bussen upp till Söderhamn. Sedan värmer vi i hallen på tisdag förmiddag innan det blir lunch och lite vila innan det är dags för nedsläpp.

Troja tar sedan emot Nybro innan det blir dubbelmöte mot Mariestad. Först hemma och sedan borta. Sedan väntar Nybro borta innan avslutningen i den sjätte omgången sker mot Hudiksvall hemma.

Under söndagseftermiddagen hade de fyra klubbarnas sportchefer ett telefonmöte där spelordningen fastställdes.

Och den blev så här:

13/4, 18.00: Hudiksvall–Troja, Nybro–Mariestad

16/4, 18.00: Troja–Nybro, Mariestad–Hudiksvall

19/4, 18.00: Troja–Mariestad, Nybro–Hudiksvall

22/4, 18.00: Mariestad–Troja, Hudiksvall–Nybro

25/4, 16.00: Nybro–Troja, Hudiksvall–Mariestad

28/4, 18.00: Troja–Hudiksvall, Mariestad–Nybro


196 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla