Sök
  • Magnus Blom

Så blev valen till åttondelsfinalerna - och Troja ställs mot...

Under fredagen och lördagen avgjordes play in och därifrån avancerade kvartetten Visby/Roma, Piteå. Kalix och Mariestad. I dag gjordes valen till åttondelsfinalerna och det blev ganska väntade val över hela linjen - förutom för Trojas del.


För Troja väntar nämligen en ny bekantskap i form av Tegs SK från Umeå. Första matchen går i Ljungby Arena på tisdag medan returmötet sker i T3 Center på fredag. En eventuell avgörande match spelas lördag på samma plats.

Åttondelsfinalerna spelas enligt följande:

Kalix– Boden

TIPS: Boden valde grannen Kalix och det blir förstås ett hett möte i Norrbotten, där Boden förstås är klara favoriter.

Boden vidare med 2–0 i matcher.

Borlänge–Nybro

TIPS: Nybro imponerade stort och vann allettan södra. De tänkte inte geografiskt utan valde det lättaste motståndet på papperet. Det här ska de vinna relativt enkelt.

Nybro vidare med 2–0 i matcher.

Piteå–Hudiksvall

TIPS: Glada Hudik tänkte ekonomiskt och tog Piteå, som de känner väl sedan tidigare. Det här blir en batalj.

Hudiksvall vidare med 2–1 i matcher.

Mariestad– Dalen

TIPS: Uppstickaren Dalen tog en behaglig resa - geografiskt. Sportsligt mer tveksamt. Här lär det osa hett i närkamperna. Jag tror på skräll.

Mariestad vidare med 2–1 i matcher.

Mörrum– Vimmerby

TIPS: Vimmerby valde ett söderlag som de har bra koll på. Men Laxarna är inte ofarligt och kan bjuda upp till kamp. Skräll?

Mörrum vidare med 2–1 i matcher.

Visby/Roma– Forshaga

TIPS: Skrällgänget Forshaga från Värmland valde en utmaning då de valde att åka till Gotland. Det lär bli fysiskt och det passar gotlänningarna.

Visby/Roma vidare med 2–1.

Troja– Teg

TIPS: Skrällen var att Teg från Umeå valde långresan till Ljungby. Ett ungdomligt gäng som kör på och med ex-trojan Elias Edström som ledande spelare. Troja har varit spelledigt i drygt två veckor och har press på sig från omgivningen. Hur hanterar de den biten? Här finns sparkapital och pp-spelet måste komma igång. Fungerar den detaljen blir det avancemang. Om inte. Ja, då blir det semester i nästa vecka.

Troja vidare med 2–0 i matcher.

Östersund– Huddinge

TIPS: Huddinge fick ta det lag som blev över och det blir en nätt tripp till Jämtland. Känns som en oviss kamp, men Huddinges rutin i täta matcher kommer att avgöra.

Huddinge vidare med 2–1 i matcher.

Matchdagar är tisdagen den 30/3, fredagen den 2/4 samt eventuellt lördagen den 3/4.124 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com