Sök
  • Magnus Blom

Säsongens sista match - säkrar Troja biljetten till allsvenskan?

Dagen D är inne och det är dags för säsongens sista match för IF Troja-Ljungby som tar emot Hudiksvalls HC i kvalserien. Och det är nu allt kommer att avgöras vilket lag av Troja eller Nybro Vikings som spelar i allsvenskan till hösten.


– Allt står på sin spets och det är ju sådana här matcher vi vill spela och stämningen känns bara bra i truppen, hälsar Trojas tränare, Roger Forsberg.

Inför den rafflande slutomgången är det knapp fördel Troja som samlat ihop 11 poäng. Nybro ligger tvåa på åtta pinnar. Hudiksvall står på sju poäng medan Mariestad är sist med fyra poäng.

Det betyder att de två sistnämnda lagen inte kan avancera till näst högsta serien utan den attraktiva platsen till hockeyallsvenskan står helt och hållet mellan Smålandsklubbarna Troja och Nybro.

Troja tar emot ett avsågat Hudiksvall, som i onsdags försatte sina chanser då de rasade ihop mot Nybro och föll med 1–7. De åkte iväg redan i tisdags för sin tripp till Småland och kom till Ljungby vid lunchtid. Frågan är om de kan mobilisera någon glöd i en - för deras del - en betydelselös drabbning?

– De vill säkert avsluta säsongen på bästa sätt och vi får räkna med ett lag som kommer att kämpa för sin heder, för de var såklart inte nöjd efter 1–7 i baken mot Nybro, kommenterar Roger Forsberg.

Troja hade chansen i onsdags att bli klart för allsvenskan om de tagit tre poäng mot Mariestad, men de fick nöja sig med endast två då 3–2-målet av Karl Olofsson kom i förlängningen.

Då saknades Jesper Emanuelsson, medan backen Måns Hansson utgick efter nya problem med sin axelskada. Dessutom drog Victor Gagic på sig matchstraff och är därmed avstängd i epilogen.

– När det gäller Jesper och Måns kommer det att bestämmas efter den frivilliga värmningen på fredag om de spelar eller inte, meddelar Forsberg.

Vad blir nycklarna i ert spel mot Hudiksvall?

– Att vi uppträder fokuserat och gör det vi ska göra ute på isen. I så fall har vi en god chans.

Kommer Troja att spela i allsvenskan till hösten?

– Ja, för sjutton. Vi ska vinna den sista matchen. Då är det inget snack om saken, slutar Roger Forsberg, segervisst.

Nybro, som möter Mariestad borta, måste vinna sin match om de ska nå allsvenskan, samtidigt måste Troja i så fall förlora mot Hudiksvall under ordinarie tid.

Vinner Troja eller tar poäng spelar det ingen roll om Nybro vinner. Då blir det allsvensk hockey i Ljungby Arena till hösten och klassiska Smålandsderbyn mot HV 71, Tingsryd och Västervik.

Det, om något, borde vara en enorm morot för hemmalaget.

Vid strax efter 20-tiden på fredagskvällen vet vi om de lyckades.

Trojas tränare Roger Forsberg är säker på att klubben spelar i allsvenskan till hösten. Foto: Ingemar ”Igge” Robertsson

239 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla