Sök
  • Magnus Blom

Rutinerade backen förlänger med Troja ”En viktig pjäs”

IF Troja-Ljungbys lagbygge inför återkomsten till Hockeyallsvenskan säsongen 2021/22 fortsätter att ta form. Idag blev det klart att den defensive klippan Niklas Enberg förlänger kontraktet ytterligare en säsong.


35-årige Enberg, med Infjärdens SK som moderklubb, kom till Troja redan säsongen 2007/08 och var då med och spelade upp klubben till allsvenskan - precis som den här säsongen. Då stannade han i fyra säsonger.

Därefter blev det en säsong i Sundsvall, Oskarshamn samt danska Odense innan han hamnade i Tingsryd där det blev ytterligare fyra säsonger. Efter det gjorde han en säsong i Västervik innan han 2019 åter hamnade i Troja. I och med kontraktsförlängningen går den defensiva kuggen in på sin sjunde säsong i den rödvita munderingen, där han totalt gjort 242 framträdanden.

Sportchefen Daniel Håkansson säger följande på hemsidan om att den rutinerade backen stannar kvar i föreningen ytterligare en säsong.

”Niklas Enberg har idag förlängt med Troja-Ljungby inför nästa säsong i HockeyAllsvenskan. Niklas har en mångårig erfarenhet av spel på den nivån och han växlade verkligen upp sitt spel i Play-off och Kvalserie.Han var starkt bidragande till vårt avancemang genom sitt defensiva spel och kommer med sin erfarenhet och rutin att bli en viktig pjäs nu när vi ska etablera oss i HockeyAllsvenskan.

Med Enbergs påskrift har nu Troja åtta spelare under kontrakt inför säsongen 2021/22.


Trojas lagbygge 2021/22

Målvakter

Wictor Ragnewall

Backar

Carl Ehrnberg

Niklas Enberg

Anfallare

Carl-Johan Sjögren

Jesper Emanuelsson

Karl Olofsson

Jesper Ylivainio

Alexander Bjurström

Ledare

Roger Forsberg, huvudtränare

Johan Benker, assisterande

Pelle Klintberg, målvaktstränare

Rutinerade backen Niklas Enberg stannar i Troja och går in på sin sjunde säsong.

98 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla