Sök
  • Magnus Blom

Ragnewall saknades på tisdagsträningen ”Inget alarmerande”

I förra veckan var det Nybro Vikings och IF Troja-Ljungby som möttes i en tidig seriefinal i Hockeyettan Södra. På onsdag är det dags för en ny utmaning för ledande Troja, där målvakten Wictor Ragnewall saknades på tisdagsträningen, då de åker till Blekinge för att möta jagande tabelltvåan Karlskrona HK i NTK Arena.


– En ny toppmatch och sådana är alltid inspirerande att spela, konstaterar Trojas tränare, Roger Forsberg.

Karlskrona, som blev tvångsnedflyttat från allsvenskan i somras på grund av dålig ekonomi, har kvar den gamle backkämpen Mats Lusth som tränare. I laget finns också Trojabekantingarna Mikael Roslund och Oskar Svanlund, som båda bidrar mycket i det offensiva spelet.

– Två spetsspelare på den här nivån som vi inte får ge för mycket utrymme på isen, menar Forsberg.

KHK inledde seriespelet med bortaförlust mot Nybro, men har sedan dess tagit poäng i samtliga matcher och ståtar tio poäng på de senaste fyra matcherna, vilket ger dem en andraplats i tabellen.

– Ett välcoachat lag som jobbar hårt över hela banan. De har dessutom ett bra powerplay, så det gäller för oss att hålla oss borta från utvisningsbåset, säger Forsberg.

För Troja har det mesta gått som på räls de senaste veckorna, förutom plumpen hemma mot Tranås då 2–0 blev till 2–4. Men därefter har det blivit klara segrar mot Nybro och Borås, där det i söndags blev en säker femetta trots en ganska sömnig insats under den första halvan av matchen.

– Vi gjorde vad vi behövde. Jag är glad att vi visat styrka som kom igen efter förlusten mot Tranås, säger Forsberg, vars manskap svarade för en vass tisdagsträning med bra fart och fullt fokus.

– Jo, det var bra tryck i grejerna, medger Trojatränaren.

Vad behöver ni tänka på i spelet mot Karlskrona?

– Det gamla vanliga. Vi ska jobba hemåt på rätt sätt och fortsätta vara kreativa i anfallszon.

Något nytt kring spelartruppen?

 Niklas Enberg är tillbaka. Det innebär att vi är full trupp.

Wictor Ragnewall saknades på träningen. Vad berodde det på?

– Inget alarmerande. Han hade en personlig sak som han var tvingad att ha hand om. Men han ska få träning på onsdag förmiddag i 40 minuter tillsammans med fyra juniorer, så han kommer att vara redo för match på kvällen.

Hur är känslan?

– Vi möter ett bra lag som vi ska ha respekt för. Men vi är bra själva också så vi åker ned med förhoppningar om att en bra prestation ska räcka till vinst, slutar Roger Forsberg.


Karlskrona

Karlskronas fem senaste matcher: Tranås 4–3 (b) efter förlängning, Borås 3–1 (h), Tyringe 5–2 (h), Kalmar 3–0 (b), Halmstad 4–5 (h) efter förlängning.

Tabellplacering: 2) 22 poäng, +10.

Poängligan: 1) Mikael Roslund, 10 poäng (8 mål+2 assist), 2) Viktor Grahn, 9 (2+7), 3) Adam Bäckehag, 8 (1+7).

Powerplay: 5) 21.74.

Boxplay: 2) 87.50.

Största busen: Alexis Binner, 12 min. Troja

Trojas fem senaste matcher: Borås 5–1 (h), Nybro 3–0 (b), Tranås 2–4 (h), Tyringe 4–1 (b), Kalmar 6–3 (h).

Tabellplacering: 1) 25 poäng, +16.

Poängligan: 1) Alexander Bjurström, 11 poäng (5 mål+6 assist), 2) Hampus Gustafsson, 9 (5+4), 3) Victor Romfors, 8 (4+4).

Powerplay: 9) 18.00.

Boxplay: 4) 86.11.

Största busen: Tobias Törnkvist, 35 min.


Seriefinalen kan ni följa på storbilds-tv i Ljungby Arena, som även erbjuder pyttipanna. En kvart innan nedsläpp kommer även sportchefen Daniel Håkansson informera om sista nytt inför toppmötet.

Trojamålvakten Wictor Ragnewall saknades på tisdagsträningen, men kommer att vara redo för spel i seriefinalen mot Karlskrona.

215 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com