Sök
  • Magnus Blom

”PU” med spännande lunchstyrningar - ny trea för Spurs?

En intressant dag väntar.

Vi börjar med att kika på lunchtävlingarna som avgörs på Kalmartravet, med första start 12.20 (obs!).

En som är på plats är Halmstadtravets Peter Untersteiner, som har det mycket väl förspänt med flertalet spännande styrningar.

”PU” kör i åtta race och jag har plockat ut tre drag som ska göra att vi kan äta gott i kväll.

Dagens drag 1: Kalmar lopp 1. 7) Clean Cash (Peter Untersteiner). Har jag haft span på en tid. Hon har sett kaxig ut som fastlåst, men senast blev hon oplacerad. Klockan visade dock 12,2/s.700 och dessutom gick hon med skor. Nu blir det barfota igen och då växer hon en klass. Motståndet avskräcker inte direkt och det kan vara en rolig outsider, trots det usla läget. Sprinterdistans känns dock som ett klart plus.

Dagens drag 2: Kalmar, lopp 2. 2) Happy Celebration (Peter Untersteiner). Hon kom ut senast efter lite vila på Mantorp. Testade för spets, men fick ge sig trots 09,5/f.500. Kröp ned bakom ledaren som slocknade i slutsvängen. Bakom satt PU och blev fastlåst. Med lopp lopp kroppen, läge för ledningen och ljummet motstånd ser det riktigt bra ut på förhand.

Dagens drag 3: Kalmar, lopp 6. 1) Charlotta S.H. (Peter Untersteiner). Har gjort fem starter i karriären och galopperat i tre av dessa. Senast blev det en gunga i slutsvängen under frammarsch och det var en tätplacering som gick upp i rök. Den här gången har hon fått innerspår bakom bilen och håller hon sig på benen ska det vara en klassisk spets-och-slut seger

I kassan: 24 spel. +1893.


Efter en, förhoppningsvis, trevlig lunch riktas blickarna mot norra England och mötet mellan Newcastle-Tottenham med kick off 19.00.

Hemmalaget, med Laganprodukten Emil Krafth i truppen, har säkrat kontraktet och kommer med två raka förluster. Möjligen har luften gått ur ”Skatorna”.

Tottenham ligger åtta och jagar en plats i EL. I så fall bör det bli tre poäng. Efter djupdykningen i den mållösa kampen mot Bournemouth skedde det en uppryckning i derbyt mot Arsenal där det blev seger med 2–1 efter mål av Son och Alderweireld.

Alli (lårskada), Ndombele (huvudskada) och Aurier (personliga skäl) saknas i truppen.

Jag tror på en ny triumf och tipset blir 1–3.


Parallellt med PL-fotbollen är det V86-tävlingar på Eskilstuna där det ska bli intressant att se åttaårige Heavy Sound som gör comeback efter skada och körs av min polare Kenneth Haugstad i den femte avdelningen.

Höjdpunkten blir dock Eskilstunas fyraåringstest med obesegrade Ecurie D. från bakspår som kommer att utmanas hårt av Green Manalishi och Aetos Kronos. Spännande.


37 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com