Sök
  • Magnus Blom

Prestigemöte väntar i North London Derby

Ett av världens största derbymatcher spelas idag och det gäller vilka som ska regera i de norra delarna av London.

Blir det Tottenham eller Arsenal? Snacka om att det ligger prestige i potten, inte minst bland klubbarnas supportrar.

Årets säsong har varit en besvikelse för båda lagen som de senaste tio åren mestadels alltid ingått bland topp 6-lagen.

Nu skiljer det en poäng mellan lagen. Arsenal ligger åtta med 50 poäng och Tottenham tia med 49 poäng. Bäst form har Arsenal som har 13 poäng på sina fem senaste matcher, medan Spurs gnetat ihop åtta poäng på sina fem senaste kamper.

De tio senaste derbykamperna är det 3-5-2 i Spurs favör.

Tottenham lirade i torsdags och gjorde då en sådan blek insats att det inte går att beskriva med ord. De fick inte iväg något skott på mål under 103 minuter (lång stopptid) och jag kan inte påminna mig jag sett en svagare insats sedan jag började hålla på dem i början av 1970-talet. Jag skämdes, faktiskt.

Att de måste höja sig idag tar jag för givet.

Men finns glöden och passionen bland spelarna att strida för klubbmärket?

Jag är tveksam och undrar om allt står rätt till under José Mourinhos ledning.

Tottenham har alltid varit kända för att spela och vinna med klass.

Just nu känns det som det är ljusår dit, dessvärre.

När det gäller truppen är det inga nyheter mot senast.

Mitt tips idag blir 2–1. Men det är mer med hjärtat än hjärnan.32 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com