Sök
  • Magnus Blom

Premiärdags för Ljungby IF:s herrar och damer

Uppdaterad: 28 jun 2020

På söndag är det - äntligen - dags för matcher på Lagavallen i Ljungby igen då både herrarna och damerna gör säsongsdebut. Herrarna, som är nykomling i div 3 Sydöstra Götaland tar emot Högsby IK, som i fjol kom fyra i sin div 3-serie.

– Jag vet inget speciellt om Högsby, men vi har givetvis respekt för dem då de kom högt i tabellen förra året, säger LIF-tränaren Samir Hodzic (bilden).

I det blåvita lägret är det positiva tongångar då en åtta månader lång försäsong äntligen är över.

– Väntetiden har varit extrem lång, men nu är det äntligen dags att börja spela om seriepoäng igen. Det känns kul och spännande, även om det kommer att ske utan publik.

LIF kommer att spela enligt 4-2-3-1-modellen och kör därmed vidare på samma koncept som gjorde att de vann div 4 förra året.

Den ende som är på frånvarolistan är Kavin Trinh, som är knäskadad.

– Det blir tufft om platserna och 14–15 spelare kämpar om att komma med i startelvan. Jag är optimist och tror vi har en god segerchans om vi kommer upp i normal standard.

LIF kör fyra pass den här veckan och torsdagspasset kommer att användas till fasta situationer.

– Vi har många duktiga huvudspelare och det ska vi utnyttja, menar Samir, som för egen del varit ordentligt sjuk under en treveckorsperiod.

– Jag hostade och hade feber och det kanske var en släng av corona. Men jag fick medicin och nu är jag betydligt piggare igen.

Tanken var även att LIF skulle möta Ronneby på bortaplan innan semestern tog vid, men den matchen är flyttad till den 1 augusti.

Herrarnas match har kick off 13.00


Hemmapremiär för damerna

LIF-damerna, som ingår i div 2 Sydvästra Götaland, begår också säsongsdebut och för deras del väntar Smålandsstenars GoIF på Lagavallen. En som ser fram emot premiären är nye tränaren Edvard Sunjic, som närmast kommer från Agunnaryds IF.

– Det hör bli en ny utmaning för min del, men det känns spännande att få ta hand om unga tjejer och utveckla dem, säger Edvard.

LIF har blivit av med många etablerade spelare och det är endast Charlott Hammarlund som är kvar av det gamla gardet. I övrigt består spelartruppen av tjejer mellan 15-18 år.

– Träningsfliten har varit god bland tjejerna, men det är svårt att veta vad vi står inför premiären.

En premiär som alltså går på söndag då Smålandsstenar kommer på besök och avsparken sker 18.00.

– Det ska bli spännande och intressant. Jag hoppas vi kan spela avslappnat och göra det vi tränat på, slutar Edvard Sunjic, som kommer att inleda med en 4-3-3-uppställning.


131 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com