Sök
  • Magnus Blom

Preliminär lottning till kvalserien: Troja börjar borta mot...

Uppdaterad: apr 11

Under söndagen lade IF Troja-Ljungby och Hudiksvalls HC beslag på de åtrovärda platserna till kvalserien. Sedan tidigare var Nybro Vikings och Mariestads BoIS klara och under lördagskvällen sipprade även den preliminära lottningen ut...


Och för Trojas del blir det en tripp till norrland på tisdag den 13 april för att möta Hudiksvall, som knep den sista platsen efter en gastkramande rysare mot Östersund där Hudik vann med 3–2 efter ett segermål i den sjätte perioden. Matchen kommer att spelas i Söderhamn eftersom klubbens egna hall - Glysishallen - är stängd för säsongen på grund av renovering.

– I Söderhamn har jag aldrig varit, så det blir en ny bekantskap, säger Trojas tränare, Roger Forsberg.

I andra omgången, på fredag den 16 april, ställs Troja hemma mot Nybro för att de i tredje rundan tar emot Mariestads BoIS hemma där matchdagen preliminärt är satt till måndagen den 19 april.

I fjärde omgången åker Troja till Mariestad och i femte omgången väntar Nybro på bortais innan det hela avslutas med hemmamatch mot Hudiksvall. Preliminärt ska den avslutande omgången spelas den 28 april.

– Hela spelschemat kommer att spikas efter ett telefonmöte mellan klubbarnas sportchefer som drar igång på söndagseftermiddagen vid 16.00, hälsar Roger Forsberg.

När de sex omgångarna är avverkade kommer det lag som spelat in flest poäng att spela i hockeyallsvenskan säsongen 2021/22.

Carl-Johan Sjögren ser fram mot kvalserien. Foto: Ingemar ”Igge” Robertsson

231 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla