Sök
  • Magnus Blom

Poäng för Lagan efter galen avslutning på Ringvallen

Det blev en galen och målrik historia när Lagans AIK och Ronneby BK drabbade samman på Ringvallen under lördagseftermiddagen. När slutsignalen ljöd stod det 5–5 (2–2) på anslagstavlan.

– En helt otrolig match. Vi var nästan uträknade men visade en enorm lagmoral. Sett till spel och chanser borde vi vunnit den här matchen, sade Lagans tränare, Richard Ståhl.

Det bjöds på en händelserik första halvlek i den tryckande värmen. Lagan fick en bra start och tog ledningen genom Josef Axelsson.

Ronneby vände dock på steken via två mål och efter en knapp halvtimme stod det 1–2.

Innan pausvilan utjämnade dock Lagan till 2–2 där William Svensson var sist på bollen.

– Det hände en hel del, men jag tycker deras mål var av billig karaktär, menade Ståhl

I andra halvlek blev det tungt för Lagan inledningsvis som ganska snabbt släppte in två mål så att ställningen förvandlades till 2–4.

Ett visst hopp tändes då inhopparen Victor Palmquist reducerade till 3–4, men kort därefter blev det även 3–5 och det såg mörkt ut för hemmalaget.

Men Lagan visade att det finns en enorm moral i laget.

Victor Palmquist satte en straff till 4–5 med knappa kvarten kvar att spela och därefter blev pressen enorm.

Och med två minuter kvar att spela kom också den rättvisa kvitteringen då Victor Palmquist – vem annars? - tryckte in 5–5.

Och faktum är att Lagan var på vippen att avgöra på stopptid, men Ronneby lyckades rensa undan bollen på mållinjen i det sista som hände på Ringvallen.

– Vi har kryssat i båda matcherna så här långt, men vi borde egentligen haft sex poäng, sade Ståhl.

I Lagan, som nästa helg möter Nybro borta, ska förstås inhopparen Victor Palmquist rosas lite extra för sina tre fullträffar.

– Victor inledde på bänken eftersom han fick en smäll i förra matchen. Men han var ruggigt pigg och visade fina takter, avrundade Richard Ståhl.

Noterbart är också att Josef Axelsson gjorde sin sista match i LAIK-tröjan då han ska flytta till Luleå.

Målen: 1–0 Josef Axelsson, 1–1 Johan Möller, 1–2 Nisse Ekström, 2–2 William Svensson, 2–3 Joakim Mattson, 2–4 Hjalmar Ekström (straff), 3–4 Victor Palmquist, 3–5 Alexander Kalic, 4–5 Victor Palmquist (straff), 5–5 Victor Palmquist .
180 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com