Sök
  • Magnus Blom

Playoff-hjälten Kevin Karlsson klar ”En kreativ back”

IF Troja-Ljungby fortsätter att se om sitt hus med först och främst kontraktsförlängningar från de som var med och spelade upp laget till Hockeyallsvenskan. Den senaste i raden är den kreative backen Kevin Karlsson.


Kevin inledde sin karriär i Linköpings HC där han spelade fram till J20. Den första seniorsäsongen (2016-17) tillbringade han i skånska Tyringe i division 1 och flyttade sedan vidare till HC Dalen, också det ett div 1-lag, där han gjorde två säsonger (2017-19) innan han avslutade året med kvalspel tillsammans med Vimmerby HC.

Efter det blev det en flytt till Ljungby och Troja där han gjort två bra säsonger. Den 24-årige backen har gjort 97 framträdande i den rödvita dressen och svarat för 49 poäng fördelat på 13 mål och 36 assist.

Det största avtrycket gjorde Kevin i bortamötet mot Vimmerby i playoff där han svarade för tre mål och var den som såg till att Troja tog sig till kvalserien och sedermera även avancerade till näst högsta serien.

”Alla som sett Kevin spela har sett en kreativ back som gärna följer med i det offensiva spelet. Han har utvecklats och vuxit ut till en väldigt skicklig back här hos oss. Vem minns inte hans tre mål mot Vimmerby i Playoff. Nu är han definitivt redo att ta nästa steg i sin utveckling och det ska bli väldigt spännande att följa Kevin framöver”, säger sportchefen Daniel Håkansson till klubbens hemsida.

I och med Kevins påskrift har Troja klart med nio spelare i truppen till Hockeyallsvenskan 2021722.


Troja tappar dock ytterligare en spelare. Under gårdagen blev det klart att backen Tim Bothén ansluter till Kallinge-Ronneby IF. Idag fick han sällskap av centern Noa Lindqvist Muci som också skrivit på för KRIF. Noa, med Värnamo som moderklubb, kom till Troja i slutet av säsongen 2019/20 från Grums. Den gångna säsongen gjorde han 51 matcher och noterades för 18 poäng efter åtta mål och tio assist.


Trojas lagbygge 2021/22

Målvakter

Wictor Ragnewall

Backar

Carl Ehrnberg

Niklas Enberg

Kevin Karlsson

Anfallare

Carl-Johan Sjögren

Jesper Emanuelsson

Karl Olofsson

Jesper Ylivainio

Alexander Bjurström

Ledare

Roger Forsberg, huvudtränare

Johan Benker, assisterande

Pelle Klintberg, målvaktstränare

Backen Kevin Karlsson har vuxit som spelare och har förlängt kontraktet med Troja.

65 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla