Sök
  • Magnus Blom

Personliga samtal väntar Trojaspelarna

I fredags kväll blev IF Troja-Ljungby klart för spel i hockeyallsvenskan säsongen 2021/22 sedan de vunnit mot Hudiksvalls HC med 1–0. Firandet startade direkt efter slutsignalen, men vid middagstid under lördagen träffades spelare och ledare igen i Ljungby Arena.


– Vi ville tacka dem för en fint genomförd säsong som slutade med avancemang till hockeyallsvenskan. Det har varit lite upp och ned under säsongen, men killarna har svarat för en djävulsk resa. Jag är oerhört stolt hur de hanterade situationen i slutspelet och kvalserien då allt ställdes på sin spets. Vi var som bäst när det gällde som mest, säger Trojatränaren, Roger Forsberg, som efter mötet med spelarna satte sig i bilen för att åka de knappt 100 milen hem till Östersund.

Istället för att harva runt i ettan ännu en säsong och möta lag som Hanhals Kings och Kalmar HC väntar nu istället glödheta Smålandsderbyn mot HV 71, Tingsryds AIF och Västerviks IK.

Och i kommande veckan kommer arbetet att sätta igång på allvar med att avsluta den gångna säsongen samt blicka mot den nya i landets näst högsta serie, där förra sejouren 2017/18 endast blev ettårig.

– Danne (Håkansson) kommer att ha personliga samtal med hela truppen och tala om vad vi ansett om säsongen och där även spelarna ska få ge sin syn på hur det upplevt säsongen, berättar Forsberg.

Mötena kommer att ta hela veckan och först därefter kommer det besked om vilka spelare som får lämna truppen som förde Troja tillbaka till allsvenskan, efter tre långa säsonger i ettan.

I och med återkomsten till hockeyallsvenskan får Troja ta del av ett betydligt bättre tv-avtal som genererar varje klubb runt tre miljoner kronor.

Trojas klubb- och sportchef ska ha personliga samtal med spelarna den kommande veckan.

633 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla