Sök
  • Magnus Blom

Operationen gick bra för Forsberg ”Jag blickar framåt”

I tisdags i förra veckan hjärtopererades IF Troja-Ljungbys huvudtränare Roger Forsberg på Umeå Universitetssjukhus på Thorax-kliniken. Nu är han på väg hem till hemmet i Östersund för att återhämta sig.


– Operationen tog sju timmar att genomföra och det var ett stort ingrepp. Men allt fortlöpte bra enligt läkarna och nu är jag på väg till hemmet i Östersund för att vara i karantän. Jag var lite mörbultad och seg dagarna efteråt, men nu börjar det kännas bättre igen, berättar Forsberg för bloggen.

Det var den 12 november beskedet kom att Trojas tränare Roger Forsberg skulle bli sjukskriven året ut. Anledningen var att han var tvungen att byta en hjärtklaff, som är ett stort ingrepp.

– Utgången gick dock bra och jag fick vara kvar på sjukhuset i ytterligare fem dagar för att genomgå olika tester. Läkarna var nöjda med resultaten och nu har de bestämt att jag får åka hem till Östersund och vila upp mig.

Hur kommer du hem?

– Min dotters man skjutsar hem mig i bilen. Det går bra.

Hur ser de närmaste planerna ut för din del?

– Jag får komma hem till Östersund och andas lite frisk luft igen, skrattar Roger och fortsätter:

– På grund av det rådande läget med covid-19 ska jag hålla mig i hemmet och läka ihop så gott det går. Det blir till att fira julen hemma med familjen. Som vädret är ju kan vi säkert hålla till i uterummet...

Du låter lika pigg och skämtsamt som vanligt?

– Jajamän. Det känns bra att operationen är gjord. Nu är det bara att blicka framåt igen.

När är du tillbaka i tjänst igen?

– Någon gång efter nyår. Vi får se,

Och nu är Troja definitivt klart för allettan. Det känns skönt, förstås?

– Ja, absolut. Nu kan vi bocka av det. Grabbana och Benke (Johan) och Danne (Håkansson) har gjort det förbannat bra. Vi vill dock avsluta serien på bästa sätt och inte hamna i samma dipp som förra året. Fysiskt kan vi höja träningsdosen något, men vi vill samtidigt vinna matcherna och skapa en bra känsla inför det som komma skall.

Fyra hemmamatcher kvar på programmet?

– Precis. Vi möter lag som har mycket att spela för och det blir inspirerande. Jag kommer naturligtvis att följa dem via datorn som tidigare under vilan. Sedan snackar vi igenom matcherna om vad som varit bra respektive dåligt.

Något mer att tillägga?

– Det blir spännande på onsdag. Först ska jag se Troja–Karlskrona och sedan blir det seriefinal i Premier League mellan Liverpool–Tottenham. Där hoppas jag förstås på hemmaseger så ordningen blir återställd i tabellen, slutar Roger Forsberg.

Vi får se hur det går med den saken,

Huvudsaken är att Roger Forsberg är vid gott mod efter operationen.

Välkommen tillbaka.

Roger Forsbergs hjärtoperation gick bra.

85 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com