Sök
  • Magnus Blom

Nytt Smålandsderby för Troja ”Vi har ett härligt go i truppen”

Spelschemat för kvalserien är intensivt för tillfället och det är matcher varannan dag. Det innebär att det under måndagskvällen är returmöte i Smålandsderbyt mellan Nybro Vikings och IF Troja-Ljungby i Liljas Arena.

– Vi tränade 40 minuter idag (söndag) och körde av oss lite slagg från gårdagen. Det var under avspända former och killarna såg fräscha ut, meddelar Trojas tränare, Roger Forsberg.

Troja vann lördagens drabbning i Ljungby Arena med 3–2 efter ett sanslöst drama in i det sista. Troja var det bättre laget under den första halvan, men sedan jämnade spelet ut sig de sista tio minuterna av andra perioden. I slutperioden försvarade Troja ledningen på ett suveränt sätt och höll Nybro på utsidan. Med tre minuter kvar reducerade gästerna till 3–2, men närmare än så kom de inte även upp de fick en jättechans i slutsekunden, men då räddade Trojamålvakten Wictor Ragnewall med klubbskaftet.

– 

Vad är dina intryck av matchen då du kikat på den i efterhand?

– Intrycken från direkt efter matchen kvarstod. Det var en hård och jämn match där vi drog det längsta strået.

Hur tror du Nybro resonerar inför returmötet?

– De har ju ryggen mot repen och kommer naturligtvis att vara desperata och ge precis allt för att vinna.

Vilka nycklar blir viktiga i ert spel?

– Det är som vanligt. Det gäller att stå upp i det fysiska spelet och hade speeden i spelet samt vara starka i special teams och ha ett bra målvaktsspel.

Hur är läget i spelartruppen?

– Måns Hansson utgick i lördags och spelar inte, vilket betyder att Linus Andersson erästter. Däremot har Jesper Ylivainio piggnat till efter sjukdom och tränade i dag (söndag) och följer med. I vilken utsträckning han ska spela får vi se.

Vid en eventuell seger efter full tid hänger ni av Nybro från avancemang. Är det en extra morot?

– Vi ser det inte så utan lägger vårt fokus på vår egna prestation. Vi ska göra en bra match och ta med oss det kan kan få i poängväg.

Känslan inför matchen?

– Den är bra. Vi har ett härligt go i truppen, slutar Roger Forsberg.

Nedsläpp i Liljas Arena är 18.00.


Trojabacken Kevin Karlsson har varit duktig i kvalserien.

487 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla