Sök
  • Magnus Blom

Nyförvärvet Johan Ligård visade segervägen för Ljungby IF

Det blev en bra start på säsongen för nykomlingen Ljungby IF i div 3 Sydöstra Götaland som besegrade Högsby IK med 2–0 (2–0) på Lagavallen. Stor del i hemmasegern hade nyförvärvet Johan Ligård från Markaryd, som låg bakom fullträffarna.

– Skönt med en bra start både för mig personligen och laget. Det har ju varit en lång väntan för att spela om seriepoäng, men jag tycker vi spelade ganska bra och vann rättvist, sade den 23-årige mittfältaren.

LIF fick bästa tänkbara start och redan i den sjätte spelminuten kom 1–0-målet genom Ligård.

–  Jag fick väl ingen drömträff direkt, men bollen slank in vid vänstra stolpen. Det satt perfekt, myste LIF-mittfältaren.

Tio minuter senare inträffade en olycklig skada då LIF:s Josef Karlsson kolliderade med Högsbys David Petersson. Smällen tog så illa på HIK-spelaren att han fick lämna Lagavallen i ambulans efter en hjärnskakning.

Speluppehållet tog ungefär en kvart.

– Efter det tappade vi lite luft, men det var ingen större fara, menade LIF-tränaren, Samir Hodzic, som drabbades av ett litet avbräck då högerbacken Eric Bengtsson fick bryta matchen på grund av migrän.

– Otur för Eric som hade inlett starkt. Men han får tyvärr problem när det är varmt ute och han får nicka bollen ett antal gånger.

Nästa stora händelse kom i den 28:e minuten då Högsby drabbades av nästa motgång då kaptenen Mergim Smakolli fick sitt andra gula kort och fick lämna planen.

I slutet av halvleken tilldömdes LIF en straff sedan Johan Ligård gjorts ned innanför straffområdet.

Kaptenen Adis Hodzic stegade fram och chippade elegant in 2–0.

– Jag trodde han skulle sätta straffen i vänstra hörnet, men den varianten Adis använde sig av fungerade också på bästa sätt, sade Ligård.

Efter 2–0 i paus var det ganska lugnt i andra akten och spelet nådde inga större höjder.

Högsby gick ned på en trebackslinje, men LIF hade inga problem att försvara sig och målvakten Sebastian Jönsson ställdes aldrig på några större prov.

– Jag tycker alla lagdelar fungerade bra och vi är nöjda med premiären, konstaterade Samir Hodzic, vars gäng enkelt höll undan och vann med 2–0.

Johan Ligård, som fick pris som matchens hemmalirare, utgick i slutet av matchen med krampkännigar.

Jag blev lite trött då jag sprang en hel del. Men det kändes bra och att starta med en seger som nykomling stärker gruppen, menade Ligård.

Nu väntar ett nytt speluppehåll. Hur ser du på det?

–  Det är bara att acceptera och ladda om till den 1 augusti då vi möter Ronneby borta. Det ska bli kul, summerade Johan Ligård.

Faktum är att det väntar drygt tre veckors ledighet för LIF-spelarna innan det är dags att dra igång igen.

– Vi ska hinna med tio träningspass och en träningsmatch innan vi ska ta oss an Ronneby. Jag har stor tilltro för det här gänget och det ska bli spännande hur långt vi kan räcka under hösten, avrundade Samir Hodzic.

För egen del blev det comeback som kommentator för att hjälpa LIF, som sände via Minfotboll. Vi hade lite teknikstrul under matchens gång, men överlag verkade de nöjda med inhoppet. Vem vet? Det kanske blir fler gånger.

Ambulansen fick rycka ut då David Petersson i Högsby drabbades av hjärnskakning.

Nyförvärvet Johan Ligård gjorde matchens första mål och låg även bakom straffen till 2–0.


Fick förtroendet att kommentera LIF:s premiärmatch mot Högsby. Kul att de vill ha mina tjänster.

490 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com