Sök
  • Magnus Blom

Ny bortaseger för Troja ”Aldrig fel att vinna”

Säsongens andra träningsmatch för IF Troja-Ljungbys hockeykrigare skedde under tisdagskvällen borta mot antagonisten Nybro Vikings i Liljas Arena. Matchen slutade 1–2 (0–1, 0–1, 1–0) och därmed har Troja vunnit båda sina träningsmatcher hittills.

– Det är aldrig fel att vinna hockeymatcher även om det är tidigt på säsongen, rapporterade Trojas tränare, Roger Forsberg.

I fredags vann Troja borta över Kristianstad med 3–0 och de följde upp den vinsten med en ny bra insats mot Nybro, som förra säsongen hemförde Hockeyettan Södra.

– Det är ett bra lag vi möter, men jag tycker vi hade bra grepp om händelserna i både första och andra perioden. Vi var kreativa och hade ett bra pucktempo, sade Forsberg.

0–1 kom i mitten av första perioden då Troja spelade fem mot fyra. Sist på pucken var Noa Lindqvist Muci som lyfte upp pucken i nättaket från nära håll.

0–2 kom då halva matchen hade spelats där pucken gick som på ett snöre mellan Trojaspelarna där William Romfors krediterades för målet som gick i när via en hemmaskridsko.

– Vi hade 19–9 i skott och ledningen var rättvis, menade Trojatränaren.

I sista perioden försökte Nybro ta sig in i matchen. De reducerade också till 1–2, men kom inte närmare än så. Mycket tack vare att Anton Hjalmarsson mellan stolparna var duktig och bland annat räddade ett friläge.

– Anton visade att vi har två bra målvakter. Kul också att se vårt unga lag tar för sig mer och mer. Vi hade tolv spelare födda 1998 och senare och de har fått fart även på våra äldre spelare, summerade Roger Forsberg, som även ville lyfta fram Lukas Sjöblom för sitt intensiva spel.

Noterbart är att Troja kom till spel utan Wictor Ragnewall, Victor Gagic samt Carl-Johan Sjögren.

Trojas nästa match är hemma i Ljungby Arena på lördag då seriekonkurrenten Hanhals kommer på besök.

Matchfakta

Nybro-Troja

1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Målen: 0–1 Noa Lindqvist Muci, i spel fem mot fyra 0–2 William Romfors, 1–2 Matej Galbavý.

Utvisningar: Uppgift saknas.

Skott: 16–25 (3–8, 6–11, 7–6)

Domare: Uppgift saknas.143 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com