Sök
  • Magnus Blom

Mina V75-drag till Östersund och Superjackpotten den 6/6

Godmorgon!

Tanken är att jag ska lägga ut mina V75-funderingar inför varje omgång och dagens idéer kommer lämpligt då det ligger 100 miljoner kronor i potten att spela om.

Östersund står som värd och det är en gemytlig sommarbana som jag besökt vid två tillfällen.

Nu över till mina tankar.

V75-1: 2640 meter, klass 2. Ett långlopp som känns vidöppet och här kan det skrälla då favoriterna känns tveksamma. 5) She Follow Me (8 procent) är snabb som vinden. Klarar hon spåret är hon med och gör upp om segern. 8) Tinten (5) har ett intressant smygläge. Formen är fin.

V75-2: 2140 meter, kallblod. En eller en flock? Jag gillar kallbloden skarpt, vilket förmodligen är ett arv från pappa Gösta som åkte runt på banorna i Norrland som ung. Norske gästen 3) Alma Prins (28) ser ut att ha en lämplig uppgift för Jomar Blekkan. Det pratas om en 23-tid och i så fall lär han vara solo på målfotot. Spang Viktor (17) var favorit senast, men som vanligt blev det strul då Björn Karlsson körde. Nu spår ett och barfota. Hjälper det? Bakom vimlar det av skrällar. 14) U.R.Faxe (5) sköt till bra senast efter ett passivt upplägg. Örjan Kihlström upp nu.

V75-3: 2140 auto, bronsdivisionen. 9) Fort Knox (60) är omgångens störste favorit. Han såg fin ut i Halmstad som tvåa. Lite väl mycket streckad, kanske, men vinner troligen om han är fräsch. 4) Hossiana Boko (13) är snabb ut. Spårar länge.

V75-4: 2140 auto, ungdomslopp. Spårtrappa för ston. 9) Award Kronos (51) körs av vasse Mats E Djuse. Med klaff på bitarna blir hon inte lätt att stå emot över upploppet. Gör hon bort sig öppnar det upp loppet totalt. Bra betalt om man garderar.

V75-5: 2140 auto, klass 1. Fem streck känns som ett ASSA-lås. 9) Pleasure For Cash (35) är en hemmahäst som hittat stilen. Han lunkar på och det biter bra. Mer stark än speedig, men kommer han att bli nedsläppt? 7) Cyrano De B. (13) gav ett läckert intryck vid segern. Spår lite långt ut, men säkre Pelle Lennartsson vet vad som gäller. 2) Messiah (26) kommer med två raka vinster. En tuffing. ÖK kör och läget blev perfekt. 3) Announcement (14) har ett bättre läge än på länge. Formen är dessutom fin. En som är obegripligt borttappad på strecken är 1) Vien Ici (2). Formkurvan är i zenit och Ulf Ohlsson från innerspår. Se upp!

V75-6: 1640 auto, silverdivisionen. Här lär det bli vild kubbning från start mellan ett flertal ekipage. En som gottar sig i kön är givetvis ÖK som kör speedkulan 9) Hell Street (28). Bakom är vid vidöppet. Kan 10) Hazard Boko (7) smyga med bakm favoriten kan han bli farlig.

V75-7: 2140 auto, Jämtlands Stora Pris. Ett kanonrace för högsta eliten. 1) Cyber Lane (23) har läget och bör ta spets för Johan Untersteiner, so dessutom rycker skorna runt om på sin adept. 7) Campo Bahia (22) är bästa hästen i grunden, men kommer ut efter vila. Har gått ett jobb över 13,5/2100 och såg fin ut. Men läget är lurigt. 9) Une Etoile Gar (8) avslutade i ultrafart senast i skymundan. Lopp i kroppen och loppets outsider.


Dagens spik: Jag väljer att ta ställning i kallblodsloppet för rutinerade Jomar Blekkan och 3) Alma Prins (28) i V75-2. Intrycket senast var bra och nu blir det dessutom pisk för femåringen. Läget är perfekt och kutar den runt 23,5 får övriga leta förgäves.

Dagens drag: 1) Vien Ici (2) i V75-5 har knallform, innerspår och vasse Ulf Ohlsson i sulkyn. Trots det helt bortglömd på strecken. Tackar!


Lycka till på liret.

Nu tar vi dom!

61 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com