Sök
  • Magnus Blom

Mörrum straffade Troja ”Inte det riktiga bettet”

Det klassiska mötet i Jössarinken mellan Mörrums GoIS och IF Troja-Ljungby i allettan södra blev som väntat en tät drabbning där det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Det blev till slut Mörrum som tog bonuspoängen efter 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0) i en ganska slätstruken tillställning.

– Jag håller med. Vi hade inte det riktiga bettet i skridskoåkningen och vi är självfallet inte nöjda med insatsen eftersom det inte blev seger i en jämn och hård match, kommenterade Trojas tränare, Roger Forsberg.

Första perioden: Under de inledande tio minuterna böljade spelet fram och tillbaka utan någon riktig struktur. Till slut blev det Laxarna som bröt dödläget då Jesper Hultberg höll sig framme och petade in en retur till 1–0 sedan Wictor Ragnewall inte fått grepp på pucken.

När Troja fick chansen i numerärt överläge för första gången kom också kvitteringen. Även här var det en retur från målvaktens sida, i det här fallet Mörrums Emil Cederlund, som bäddade för 1–1 genom Victor Gagic som stod parkerad i slottet och tog tillvara på chansen.

Perioden var som helhet jämn utan några klara chanser.

– Första perioden handlade lite om skuggboxning från båda håll, menade Forsberg.

Andra perioden: Även i den andra perioden var det mycket ”fläng-hockey”, men där målchanserna lyste med sin frånvaro. Trojas bästa chans hade Jesper Emanuelsson som sågade sig igenom hemmaförsvaret, men placerade pucken utanför målramen.

Mörrum försökte också, men Wictor Ragnewall hade en lugn afton mellan stolparna och kan tacka sina lagkamrater som täckte många skott.

– I andra perioden var Mörrum lite bättre än oss, men grabbarna slet hårt, berömde Forsberg,

Tredje perioden: Den tredje akten blev snarlik de två första. Oerhört få avblåsningar och spelet gick fram och tillbaka. Troja fick till några långa anfall, men inga direkt heta möjligheter. Istället fick Mörrum chansen att avgöra då fick spela fem mot tre i 58 sekunder, men Troja visade upp ett starkt spel i boxplay och höll utan problem tätt.

Med fem minuter kvar uppenbarade sig en bra chans för Oscar Öhman, men Emil Cederlund fick ut benskyddet och räddade.

– Jag tycker domaren inte gav oss chansen att vinna i slutet av matchen, utan det var vårt boxplay som räddade oss. Spelmässigt var vi inte på samma nivå som senast och det är något vi får titta över vad det berodde på, sade Forsberg.

Förlängningen: Efter 51 sekunder drog Troja på sig två minuter för protest - från båset. Men de vitröda hade inga problem att hålla tätt. Med 25 sekunder kvar fick Troja chansen i numerärt överläge och Oscar Öhman fick i stort sett öppet mål – men sköt över.

Straffar: Det blev Khalid Ibrahim som säkrade hemmasegern efter en iskall straff till 2–1 där Wictor Ragnewall blev totalt bortfintad.

– Vi gick för seger, men fick nöja oss med en poäng. Nu blir det en streckmatch mot Huddinge på onsdag och vi får ladda om till den, summerade Roger Forsberg.

Slutsummering: Både Mörrum och Troja kom med två segrar i bagaget, men någon större underhållning bjöd inte lagen på den här gången. Det var ganska hafsigt spel från båda håll och ytterst få målchanser. Precis som vid mötet i Ljungby Arena gick matchen till straffar, där till slut Mörrum drog det längsta strået och vann med 2–1 där Khalid Ibrahim blev matchvinnare.

För Troja blev det trots allt en poäng, men spelmässigt var det en nedgång jämfört med mötet mot Dalen i förra veckan. Det var ingen vidare fart över agerandet och ingen formation eller enskild spelare som stack ut från mängden. Det finns en hel del att fundera över för ledarstaben om inte den här säsongen ska ta slut betydligt fortare än vad någon kunnat förutspå.

I morgon stänger transferfönstret vid midnatt. Troja lär agera på marknaden om de hittar någon(ra) som kan förstärka laget, men vilka konsekvenser får det på en redan för stor trupp?

I matchen mot Mörrum saknades Tim Bothén och William Romfors, båda med lättare hjärnskakningar.

Nästa uppgift för Troja blir Huddinge - som efter sex raka förluster bortabesegrade Skövde med 5–2 - hemma på onsdag.


Matchfakta Mörrum–Troja

2-1 (1–1, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Målen: 1–0 (10.36) Jesper Hultberg (Filip Brahm/Marcus Paulsson), 1–1 (14.01) Victor Gagic (Victor Romfors/Jesper Ylivainio) spel fem mot fyra, 2–1 Khalid Ibrahim (avgörande straff).

Utvisningar: Mörrum 4x2 min, Troja 6x2 min.

Skott: 26–23 (7–9, 9–7, 8–6, 1–1, 1–0)

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 8.


158 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com