Sök
  • Magnus Blom

Ljungbys första hemmaförlust ”Vi kommer tillbaka”

Det blev en tät och spännande uppgörelse när Ljungby IF tog emot Växjö Norra IF på Lagavallen i den sjunde omgången i div 3 Sydöstra Götaland. Till slut blev det gästerna som lade beslag på alla poängen efter 2–3 (1–1).

– Killarna är jättebesvikna efter förlusten. Tyvärr var det vi som bjöd Norra på segern efter individuella misstag, sade LIF-tränaren Samir Hodzic.

Det började illa för LIF som hamnade i underläge med 0–1 redan i den femte minuten då Elmin Nurkic sprang sig loss i djupled och rullade in bollen bakom hemmakeepern Olle Salomonsson.

Men LIF replikerade omgående då Adis Hodzic kvitterade till 1–1 på straff, blott fem minuter senare.

En stund senare brände Filip Ekholm ett gyllene läge att ge LIF ledningen, men blev lite för stressad och fick ingen träff på bollen.

– Jag tror inte ”Bullen” insåg hur fri han var, sade Hodzic,.

Norra hade också ett jätteläge i slutet av första halvlek, men då sköt Daniel Luzze över från nära håll.

En smakstart

Gästerna fick en smakstart även i andra halvlek. Bastian Gustafsson vann en höjdduell mot Olle Salomonsson och bollen damp ned hos Elmin Nurkic som stötte in 1–2 och därmed blev tvåmålsskytt.

Men ledningen varade bara i tre minuter. För sedan dundrade Filio Ekholm in 2–2 bakom Darmin Sobo.

– Känslan var att vi var på väg att ta över matchen, menade Hodzic.

Men det blev Norra som fick sista ordet. LIF strulade på högerkanten och i samma veva drabbades Kavin Trinh av kramp. Det blev således en lucka i försvaret och det utnyttjade Filip Brändström Nyström till 2–3.

LIF försökte in i det sista, men vaskade bara fram några halvchanser och fick ge sig med uddamålet. Därmed var säsongens första hemmaförlust ett faktum.

– Norra utnyttjade våra misstag. Spelmässigt var vi bättre. En förluster som svider, men vi kommer tillbaka, lovade Samir Hodzic.

Nästa uppgift för LIF är borta mot Saxemara på lördag.

Målen, LIF: 1–1 (10) Adis Hodzic (straff), 2–2 (53) Filip Ekholm.

Ljungby och Växjö Norra bjöd på en tät drabbning på Lagavallen.

125 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com