Sök
  • Magnus Blom

Ljungbys första förlust ”Vi fick oss en läxa”

Det var två nollor som blev raderade när Lindsdals IF tog emot Ljungby IF på Fjölebro IP i division 3 Sydöstra Götaland. Hemmalaget var nämligen utan seger och LIF utan förlust. Segern gick till Lindsdal som vann en stökig drabbning med 2–1 (1–0).

– Vi fick oss en läxa. Normalt vinner vi en sådan här match fem gånger av fem, men huvudena var inte med killarna. Möjligen var det värmen som påverkade vår insats, kommenterade LIF-tränaren, Samir Hodzic.

Inledningen var nämligen densamma från LIF:s sida som mot Ronneby för två veckor sedan. Det var slött och oinspirerat och det utnyttjade Lindsdal redan i den nionde minuten då Kujthim Shkreta nickade in 1–0.

LIF kom igång hyggligt då tio minuter återstod av första akten och då träffade även Adis Hodzic ribban med ett hårt skott.

– Vi var inte alls med i början och det är givetvis något vi måste titta över. Så får det inte se ut, muttrade Hodzic.

I andra halvlek fick däremot en bra start. Efter tio minuter tilldömdes laget en straff och den förvaltade kaptenen Adis Hodzic på bästa sätt och utjämnade till 1–1.

– Vi tog över matchen då och hade greppet då vi ändrade till en 4-1-4-1,-uppställning berättade Hodzic.

Men i värmen tog frustrationen överhand bland LIF-spelarna och Johan Karlsson fick sitt andra gula kort och blev utvisad i den 62:a minuten.

Trots det höll LIF spelet mycket väl uppe och såg ut att få en poäng med sig hem. Men med sju minuter kvar att spela avgjorde inhopparen Hannes Regebro med sitt 2–1-mål.

För LIF fortsatte tråkigheterna på stopptid då Mubiru Yahaya drog på sig ett rött kort direkt och därmed också är avstängd i nästa match.

– Jag är inte nöjd med beteendet hos killarna efter deras uppträdande. Jag hoppas och tror att vi fick oss en läxa då det var en onödig förlust, summerade Samir Hodzic.

LIF, som tar emot Åryd hemma på fredag, kom till spel utan viktiga kuggarna Enes Smajlovic och Filip Ekholm.
73 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com