Sök
  • Magnus Blom

Ljungby IF:s lagbygge börjar ta form

Den senaste månaden har varit tung för Ljungby IF som tappat fem spelare till Guddarps IF. Men sportgruppen har oförtrutet jobbat vidare och kan nu presentera tre viktiga kontraktsförlängningar till kommande säsong.


En av de viktigaste påskrifterna är förstås mittbacken Jonathan Da Silva, som är en ledargestalt i LIF:s A-trupp.

Sportgruppen skriver följande om Da Silva på hemsidan.

"Jonny" är en mittback som under 2020 i högsta grad bidrog till att vi släppte in extremt få mål förra säsongen. Jonny har rutin och erfarenhet som är ovärderlig i ett lag och han har en inställning som verkligen står för LIF:s ledord Hjärta, Stolthet, Tradition. En tuff spelare med attityd som går in 100% på både träning och match, och är en spelare som motståndare inte vill möta.

En av hans stora styrkor är hans huvudspel där han med sin spänst och attityd vinner de flesta höjddueller. Jonny är en spelare i stommen från förra året som betyder mycket i det nya lagbygget inför 2021”.


En annan viktig pusselbit som förlängt kontraktet med LIF är den tekniske mittfältaren Ivan Ndiike.

Sportgruppen skriver följande på hemsidan:

”Ivan en av våra riktiga lirare som med en fantastiskt teknik, bra passningsspel och bra skott är en stor tillgång för Ljungby IF. Är trots sin storlek dessutom en tuff lirare som inte stiger undan i närkamper. Ivans spel kommer att passa bra in den nya tränarens spelfilosofi med mycket passningsspel och bollflytt, och vi ser att Ivan kommer att lyfta ytterligare en nivå under nästa år. Ivan är en härlig person som är omtyckt av alla och finns alltid på plats på träning och match med ett härligt leende.


En annan som ritat på för en fortsättning är mittfältaren Dino Obradovac.

Sportgruppen skriver så här på hemsidan om den lille krigaren:

”En spelare som alltid är positiv och alltid gör ett 100% jobb på och utanför plan, är nu klar för 2021. Det var ingen tvekan att Dino skulle fortsätta, och såg moderklubben Ljungby IF som ett självklart val. Dino som är utbildad spelare med stor erfarenhet trots sin låga ålder, och bidrar bland annat med bra intensitet, bra bollkänsla och är en bra passningsspelare.

Dino är en spelare som kan användas på många olika positioner, men central mittfältare är nog hans bästa position. Vi ser att Dino kan få en nytändning med ny tränare och vi ser att Dino absolut kan vara med och slåss om en plats 2021. Dino ger också rätt signaler i truppen och är viktig för laget”.


På damsidan har det också hänt saker där klubben förlängt tränarbiten med Edvard Sunjic, trots att det blev degradering till division 3 i den sista spelomgången.

Sportgruppen meddelar följande på hemsidan:

”Edward tog över ett lag där många rutinerade spelare lämnade föreningen, men har tillsammans med andra ledare och spelarstomme från 2019, gjort stora framsteg under 2020. Säsongen 2020 blev en kort och märklig säsong och vår brist på rutin gjorde att vi tyvärr ramlade ur Division 2.

Under året såg vi att laget tog stora steg framåt och alla spelare visade en härlig utvecklingskurva, och vi ser att vi snabbt kan studsa tillbaka till en nivå där vi hör hemma.

De flesta spelarna kommer som det ser ut nu att vara kvar under 2021, och ett viktigt skäl till det är att spelarna upplever sin fotbollsutveckling under ledning av en lugn och trygg tränare i form av Edward.

Edward bygger sitt spel på mycket passningsspel och säker spelidé, vilket gör att vi spelar en fin fotboll, som vi hoppas att vi får visa upp för publik under 2021”.


LIF jobbar vidare och det lär komma fler positiva nyheter inom kort.

Mittfältaren Ivan Ndiike har bestämt sig för att stanna kvar i LIF. Foto; Ljungby IF.

100 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com