Sök
  • Magnus Blom

Ljungby IF och Lagans AIK i viktiga bortakamper

Endast tre matcher återstår i division 3 Sydöstra Götaland och för både Ljungby IF och Lagans AIK stundar viktiga bortamatcher under lördagen.


För LIF, som ligger trea i tabellen, väntar tvåan Pukebergs BK på Pukevallen och det lag som vinner hakar förstås på ledande Sölvesborgs GoIF. Efter hemmaförlusten mot Växjö Norra med 2–3 studsade det blåvita gänget tillbaka förra helgen och bortabesegrade Saxemara IF med 3–2.

– En stark insats och vi har chans mot alla lagen i den här serien om vi kan spela på den höga nivån vi har inombords, fastslår LIF-tränaren Samir Hodzic.

Han fortsätter:

– Pukeberg kvalade till tvåan förra säsongen och är ett spelande lag, som jag tror kan passa oss bra.

Josef Karlsson (bruten näsa) och Johan Ligård (avstängd) saknas i LIF sedan tidigare. Det gör även Mubiri Yahaya som sträckte sig på torsdagsträningen och får vila.

I gengäld får LIF tillbaka Filip Ekholm och Oscar Pedersen som missade segermatchen mot Saxemara.

– Vi ska sätta press på dem när vi har läge och jag är optimist. Kan vi vinna har vi mycket att spela för i de två sista matcherna, summerar Samir Hodzic.

LIF har sedan kvar att möta Lagan (h) och Karlshamn (b).


Förkylt för Lagan?

LAIK ligger åtta i tabellen och är således precis ovanför det negativa kvalstrecket. Det är dock oerhört små marginaler i bottenstriden där det endast skiljer fyra poäng mellan sexan Saxemara (tio poäng) och jumbon Ronneby (sex poäng).

Mötet på Ringvallen mellan LAIK och gästande Saxemara blir alltså en rysare.

– Jag ser mötet mot Saxemara som en nyckelmatch. Vinner vi passerar vi dem i tabellen och det är en fin morot för grabbarna, för hemma är vi starka, säger LAIK-coachen, Richard Ståhl.

När det gäller spelartruppen har sjukdomar härjat i veckan och det är därför högst oklart hur startelvan kommer att se ut.

– Jag hoppas att de flesta kan vara med, men det får vi reda på några timmar innan matchstart. Det som blir viktigt är att vi behåller tålamodet oavsett hur det ser ut i matchen. Det brast lite senast mot Växjö Norra, slutar Richard Ståhl.

Resterande matcher för Lagan är mot Ljungby (b) och Pukeberg (h).67 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com