Sök
  • Magnus Blom

Ljungby IF imponerade ”Vi har något stort på gång”

Nykomlingen Ljungby IF har fått en flygande start i div 3 Sydöstra Götaland. I den tredje omgången väntade fysiskt starka Nybro IF på Lagavallen men det bekom inte de blåvita ett dugg utan de vann komfortabelt med klara 4–1 (2–0).


– Jag kan inte vara annat än nöjd med killarnas insats. De spelade enligt vår uppgjorda matchplan, myste LIF-tränaren, Samir Hodzic.

Man förstår LIF-tränarens munterhet.

Det var nämligen en fröjd att se hur hemmaspelarna agerade ute på planen, som de totalt ägde med ett aggressivt spel.

– Vi är bra tränade och orkar mycket, inflikade Hodzic.

Bra start

LIF fick också en bra start med ett ledningsmål till 1–0 redan i den tredje minuten av lagkaptenen Adis Hodzic, som sprang sig oss i djupled.

Nybro var dock nära att kvittera ef ter en halvtimme. I samband med ett långt inkast uppstod lite kalabalik i LIF-försvaret och Nybro nickade i ribban.

En stund senare ökade LIF på till 2–0 efter ett mönsteranfall. Sist på bollen var åter kapten Adis Hodzic på ett perfekt inspel från högerkanten från outtröttlige Filip ”Bullen” Ekholm.

– Jag bytte kant på ”Bullen” strax innan och det blev ju lyckat, skrattade Hodzic.

Full kontroll

I början av andra halvlek var Nybro ytterst nära en reducering, men Fredrik Johanssn issade öppet mål framför Morgan Hellman.

Istället spädde Johan Ligård på till 3–0 med ett distansskott och efter det baklängesmålet gick luften ur gästerna fullständigt. LIF hade full kontroll på händelserna och ökade även på till 4–0 genom Ivan Ndiike efter en snabb omställning i den 70:e minuten.

Frågan var om LIF skulle hålla nollan för tredje matchen i följd. Svaret blev – nej. För i den 83:e minuten tilldömdes Nybro en straff och den utnyttjade Nikolaos Ignatiadis på bästa sätt till 4–1.

– Lite surt att vi inte kunde hålla nollan för defensivt gjorde vi en klockren insats, menade Hodzic, som var storbelåten med sina adepter.

– Vi har något stort på gång!

Definitivt.

Ingen föll ur ramen och startelvan var bra ihopsatt.

Nu gäller det bara för LIF att behålla ödmjukheten inför nästa uppgift som är Lindsdal borta på lördag.

LIF-tränaren Samir Hodzic firade segern tillsammans med tvåmålsskytten och brorsonen Adis Hodzic.

297 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com