Sök
  • Magnus Blom

Ljungby IF i samarbete med IFK Värnamo

På lördag drar den lokala fotbollen igång igen och för Ljungby IF väntar bortamatch mot Ronneby BK. Inför den matchen är det klart att klubben inleder ett samarbete med div 1-klubben IFK Värnamo på målvaktssidan.


Sportgruppen i LIF skriver följande på klubbens facebooksida:

Edvin Lönn kommer att göra militärtjänstgöring och det innebär att LIF står med en seniormålvakt, Sebastian Jönsson, och det fungerar inte på denna position (risk för skador mm).

IFK Värnamo som har börjat mycket bra i Division 1 har fyra målvakter i truppen och det är en bra lösning att LIF lånar Morgan Hellman under hösten. Morgan är en målvakt på 21 år som trots sin unga ålder har erfarenhet från division 1-spel. Konkurrerar om rollen som förstamålvakt i Värnamo.

En mycket bra målvakt och bra seriös personlighet som kommer att tillföra mycket både på träning och match.

Morgan kommer att träna och spela med Ljungby, men fortfarande i tät dialog med IFK Värnamos organisation med bl.a. målvaktstränare Joachim Wulff.

Både IFK Värnamo och Ljungby IF ser ett samarbete som positivt inte bara vad det gäller att ge spelare den coachning som de behöver, utan också i utveckling av fotbollen i båda föreningarna, med bra erfarenhetsutbyte i olika roller.

Ljungby IF har en bra och bred trupp, och dessutom massor av lovande ungdomar i Juniorverksamheten, och framtiden ser ljusare ut än på länge, men vi behöver säkerställa spetskompetens i A-laget under hösten i en tuff och intensiv serie.

Det kan bli aktuellt med någon ytterligare spelare under hösten, men vi kommer att noga värdera nya spelare så att de lyfter laget. Våra spelare i A-truppen är viktiga föredömen för våra framtida seniorspelare.49 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com