Sök
  • Magnus Blom

LIF-målvakten hoppar av ”Vi har en lösning på gång”

Målvakten Sebastian Jönsson var med och vann serien med Ljungby IF förra säsongen. Nu har han hoppat av spelartruppen med omedelbar verkan.


– Tyvärr har det blivit så, men vi har en lösning på gång och allt kommer att bli klart i veckan, rapporterar Joachim Gustafsson i LIF:s sportgrupp.

Jönsson stod i division 3-premiären då LIF besegrade Högsby med 2–0 i juni.

Efter uppehållet behövde dock LIF förstärka målvaktssidan då Edvin Lönn åkte in i lumpen och lånade då in talangen Morgan Hellman från IFK Värnamo, som även fick förtroendet direkt i omstarten och då höll nollan mot Ronneby borta.

I hemmamötet mot Nybro saknades Sebastian Jönsson i laguppställningen och back up var istället veteranen Linus Rosholm.

– ”Sebbe” var inte nöjd med läget som uppstod och valde att sluta i LIF, vilket naturligtvis var tråkigt. Vi ville behålla honom i truppen och tyckte han hade gjort framsteg, säger Joachim Gustafsson.

Hur löser ni den här situationen?

– Vi har en lösning på gång och allt kommer att bli klart i veckan. Det känns skönt, för vi behöver ha två duktiga målvakter på den här nivån.


Ett nyförvärv till

I veckan kan det också bli klart att kanadicken Evan Stronach, som var med och träningsspelade med LIF under våren, ansluter till truppen. Han är på plats i Ljungby och klubben har ordnat både bostad och jobb.

– Han visade prima takter då han var med och tränade och spelade med oss i våras. Vi väntar bara på att det ska bli klart mellan Svenska Fotbollförbundet och det bulgariska förbundet eftersom han spelade för en klubb där nere förra säsongen, informerar Joachim Gustafsson.

Sebastian Jönsson (i mitten) slutar som målvakt i Ljungby IF.


407 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com