Sök
  • Magnus Blom

Ledarstaben tar form i Ljungby IF

För tre veckor sedan presenterade Ljungby IF sin nya herrtränare i form av Ilija Dobric. Därefter har det mest handlat om spelare som lämnat föreningen. Men nu kan klubben redovisa tre starka namn i ledarstaben.


Nykomlingen Ljungby IF slutade trea i division 3 Sydöstra, men efter säsongen stod det snabbt klart att klubben ville bryta samarbetet med dåvarande tränaren Samir Hodzic. Lösningen Ilija Dobric presenterades för ett tag sedan, men i övrigt har det mest handlat om spelare som lämnat för spel med Guddarp i division 5.

Nu har sportgruppen gjort klart med tre tunga namn i ledarstaben, som ska stötta den nye LIF-tränaren.


”Kånna” kvar

En viktig roll inom A-lagsverksamheten är förstås den assisterande tränaren. Nu är det klart att Per-Åke ”Kånna” Antonsson, som var assisterande åt Samir Hodzic den gångna säsongen, stannar kvar i samma roll även 2021.

Sportgruppen skriver följande på hemsidan:

”Vår assisterande tränare Per-Åke Antonsson är klar för 2021. Per-Åke har ett stort engagemang och erfarenhet , och vi är glada att Per-Åke är med som assisterande tränare till vår nya huvudtränare Ilija Dobric. "Kånna" är en profil som betyder mycket för vår förening.”


Ny roll för Linus

Efter många år som målvaktstränare i LIF tackade Stefan Olsson för sig. Klubben har jagat en ersättare och hittade honom inom de egna leden. Han som tar över blir Linus Rosholm, som till vardags jobbar på kansliet och kan klubben utan och innan. Han har även elva A-lagssäsonger som målvakt i klubben och spel i division 2 och 3.

Sportgruppen skriver följande på hemsidan:

”Vi i sportgruppen har glädjen att meddela att Linus Rosholm blir vår nya målvaktstränare för herrlaget och vi är mycket nöjda över att han har tackat ja till denna roll. Som spelare gjorde Linus totalt 340 matcher.

Som målvaktsinstruktör har han bland annat jobbat på Sunnerbogymnasiets fotbollsprogram samt i Smålands Fotbollsförbunds målvaktsgrupp plus att han tränar våra ungdomsmålvakter och han har även i två sejourer tränat våra dammålvakter.

Varmt välkommen till ledarstaben Linus.”


Kung Morgan

Morgan Jonsson har varit med i Ljungby IF under många säsonger som en materialförvaltare utöver det vanliga. Nu är det klart att han blir kvar även 2021.

Sportgruppen skriver på hemsidan,

”Betydelsen för ett lag att ha en materialförvaltare som sköter det praktiska är ovärderligt.

Alla spelare som varit i Ljungby IF:s herrlag vet att Morgan är "kungen av omklädningsrummet. Skönt att ha Morgan på plats även 2021.”


Sportgruppen informerar

Sportgruppen inom LIF har jobbat för högtryck under de senaste veckorna och ger också en hint om vad som skett och kommer att ske framöver.

De skriver bland annat följande på hemsidan:

”Sportgruppen började säsongen 2018 och satte som mål att vara i Div 2 inom 5 år (2022).

Sportsligt har det sett bra ut under senaste tre åren, men inför 2021 förstod vi att föreningen behöver göra vissa åtgärder för att nå vårt mål. Vi och dåvarande tränare väljer då ömsesidigt att avsluta samarbetet efter 2 år

Vi rekryterar direkt en ny tränare Ilija Dobric, som har erfarenhet från hög nivå, och med en profil att kunna utveckla talanger till färdiga fotbollsspelare.

Vi vill stabilisera oss i trean, vi vill successivt bli bättre och med samsyn, spelare, ledare i väsentliga frågor gällande representantskap, ambitioner mm. Vi vet att unga spelare inte nått full utveckling senaste åren och det ska vi förändra, där ligger ett stort ansvar.

Det finns många talanger i föreningen och som kommer att vara stommen i Ljungby IF under många år framåt. Det är viktigt att vi ger våra ungdomar som har rätt ambitioner och inställning, rätt förutsättningar för utveckling både på och utanför fotbollsplanen.

Vi har dialog med våra spelare från 2020 och har också påbörjat dialoger med spelare utifrån som kan vara trygghet för våra egna talanger under deras utveckling.

Vi vill att våra spelare skall vara föredöme både på och utanför planen. Vi har ett ansvar att våra spelare agerar som förebilder och vi kommer inte att acceptera avvikelser från detta. Vår klubb kommer tydligt att ta ställning i denna fråga, och det är tungt vägande skäl till när vi tar in spelare till klubben.

Vi hoppas att media och omvärlden stöttar oss i vårt arbete att skapa en bra dialog mellan personer inom och utanför föreningen.”


Med andra ord lär det hända en hel del positiva nyheter då det gäller spelarsidan på herrsidan i Ljungby IF inom den närmsta månaden.


När det gäller damlaget är det klart att Edward Sunjic fortsätter som tränare trots att det blev degradering till division 3, då laget tappade många av sina etablerade startspelare. Med sin unga trupp ser klubben ljust på framtiden.

Linus Rosholm blir ny målvaktstränare i Ljungby IF efter Stefan Olsson. Foto: Ljungby IF

281 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com