Sök
  • Magnus Blom

Lagans AIK kvar ovanför strecket ”Otroligt skönt”

Lagans AIK hade ett stort tryck på axlarna inför hemmamötet i division 3 Sydöstra Götaland mot Saxemara IF, men hemmalaget hanterade den situationen på bästa sätt och vann med 2–1 (1–0) på Ringvallen.

– Otroligt skönt, speciellt då vi saknade bröderna Samuel och Oskar Olsson vilket gjorde att vi fick möblera om i positionerna. Killarna som fick chansen gjorde det lysande, pustade tränaren i Lagan, Richard Ståhl.

Efter den första halvleken var det LAIK som var i ledningen med 1–0. Den som ordnade ledningsmålet var den notoriske målskytten William Svensson som satte bollen utom räckhåll för gästernas målvakt.

– Ett typiskt mål för William, menade Ståhl, som fick se en del vassa ingripanden av målvakten Erik Lundin, vilket gjorde att 1–0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek blev dramatisk värre.

Lagan sjönk ihop tidigt och det gjorde att Saxemara tog över och därför kom 1–1, med kvarten kvar att spela, inte speciellt orättvist.

Men Lagan replikerade omgående. Albin Nyberg slog en frispark och hittade William Svensson som skallade in 2–1.

Resterande matchtid blev nervös för Lagan, som emellertid höll undan och bärgade tre poäng via 2–1.

Samtliga i LAIK ska rosas, men extra beröm går till Eriuk Lundin, Andreas Moberg och Rasmus Ståhl.

I och med fullpoängaren är LAIK därmed kvar ovanför det negativa kvalstrecket oc sluttade upp till sjätte plats, med två omgångar kvar att spela. Närmast väntar LIF på bortaplan innan de avslutar hemma mot Pukeberg.

– LIF är storebror och klara favoriter men i ett derby kan allt hända och vi ska göra vad vi kan i de två tuffa avslutningsmatcherna, avrundade Richard Ståhl.

Målen: 1–0 William Svensson, 2–1 Svensson.70 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com