Sök
  • Magnus Blom

Lagans AIK föll i slutminuten ”En käftsmäll”

Nykomlingen Lagans AIK har spelat fyra matcher i div 3 Sydöstra Götaland och är fortfarande utan seger. I tisdagens bortamatch mot jumbon Högsby IF vann hemmalaget med 3–2 (2–2) i en dramatisk drabbning,

– Bollen studsar inte med oss för tillfället. Den här förlusten var en käftsmäll, rapporterade Lagans tränare, Richard Ståhl.

Det började annars bra för LAIK som i mitten av första halvlek gjorde 0–1 genom Victor Palmquist efter en genomskärare av Villiam Olsson.

Glädjen blev inte långvarig då Högsby utjämnade till 1–1 en stund senare. Men LAIK återtog ledningen strax efteråt. Ett inlägg av Villiam Olsson gjorde så att en hemmaspelare fick en snedträff och 1–2 var ett faktum via ett självmål.

Högsby replikerade dock efter dryga timmens spel då de satte 2–2 bakom Erik Lundin, vilket blev halvtidsresultatet.

– Vi hade ledningen vid två tillfällen, men tyvärr släppte vi in mål tätt inpå båda gångerna. Vi fick aldrig någon direkt känsla av att vi styrde matchen, berättade Ståhl.

I andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka på den ojämna planen på Arena Ulf Davidson och båda lagen gick verkligen för seger i bottenmötet.

Men då matchen såg ut att sluta med en poäng vardera kom avgörandet. Högsby rann igenom i mitten och via en lobb satt segermålet fram till 3–2 och vilt jubel utbröt hos de svartvit-skrudade hemmalaget i matchens sista spelminut.

För Lagan, som nu ligger jumbo i serien, var det givetvis en blytung förlust.

– Vi har spelat fyra matcher och har inte vunnit ännu, det känns lite märkligt. Men det är tuffare i trean och för tillfället har vi ingen medstuds. Men vi får jobba vidare och ta nya tag, summerade Richard Ståhl.

Plus i Lagan, som fick Lukas Olsson skadad med kvarten kvar, går till Samuel Olsson och Hannes Törnqvist på mittfältet.

På lördag tar Lagan emot Lindsdal på Ringvallen. Kommer första segern då?

Målen: 0–1 Victor Palmquist, 1–2 självmål.
64 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com