Sök
  • Magnus Blom

Laddat lokalderby på Lagavallen

På lördag är det - äntligen - dags för det emotsedda lokalderbyt i division 3 Sydöstra Götaland mellan storebror Ljungby IF och lillebror Lagans AIK där mycket står på spel för båda lagen.


LIF ligger tvåa i tabellen med 19 poäng och siktar mot en positiv kvalplats, medan LAIK återfinns på sjätte plats med elva poäng och kämpar för överlevnad i en oerhört tät bottenstrid.

Bloggen har känt de båda nykomlingarnas tränare, Samir Hodzic i LIF och Richard Ståhl i LAIK, på pulsen med fem frågor inför derbyt.

1) Hur är känslan inför derbyt?

Hodzic: Bara bra. Synd bara att covid-19 inte gett med sig ännu. Annars tror jag det hade kommit mellan 1500-2000 åskådare till den här heta matchen där båda lagen har mycket att spela för.

Ståhl: Vi har en bra känsla i gruppen. Synd bara att det inte får komma mer än 50 personer och titta på matchen. Det hade blivit en härlig inramning annars.

2) Hur är läget i spelartruppen?

Hodzic: Vi får tillbaka Johan Ligård efter avstängning. Borta är Josef Karlsson (bruten näsa), Mubiri Yahaya (baksidan lår) och Erik Johannesson (sjuk). Frågetecken finns för Dino Obradovac och Adis Hodzic som inte tränade i torsdags.

Ståhl: Peppar, peppar ser det bra ut. Tvillingarna Oskar och Samuel Olsson har tränat i veckan, vilket även gäller Hannes Törnqvist. Vi har lite förkylningar fortfarande i truppen, men vi räknar med att alla finns tillgängliga.

3) Vad blir viktigast i ert spel?

Hodzic: Att vi sätter hög press och agerar som ett lag. Gör vi det har visat att vi är bra.

Ståhl: Att vi har tålamod och verkligen vågar att spela ut trots att det står mycket på spel.

4) Vad säger du om motståndaren?

Hodzic: Lagan har ett bra lag som innehåller många erfarna spelare, inte minst offensivt. De har snabba spelare på kanterna som vi får ha koll på.

Ståhl: Ljungby är tunga att möta och dessutom är truppen bred och jag är inte förvånad att de är med och slåss i toppen.

5) Hur slutar matchen?

Hodzic: Jag litar på vårt försvar. Vi vinner med 2–0.

Ståhl: Vi kommer att kriga till oss en pinne. Det blir 1–1.

Bloggen önskar de båda derbylagen lycka till och hoppas på en välspelad och spännande drabbning.
141 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com