Sök
  • Magnus Blom

Kniven mot strupen för Nybros vikingar

Fredagens spel på Halmstad Hammers mot Karlskrona HK gick inte. Ett ganska uddlöst Hammers blev utmanövrerat mot ett betydligt hetare KHK vilket var en smula förvånande med tanke på matchens betydelse.


Nya tag gäller i den oerhört jämna Hockeyettan Södra, där tabellen haltar en aning efter uppskjutna matcher på sistone.

Dagens spel: Spelstopp 19.00. Nybro–Halmstad 1 1.95.

Ett lag som spelar lite med kniven mot strupen är Nybro, som ligger sjua i tabellen. De har dock bara spelat 13 matcher och har därmed två, tre och till och med fyra matcher mindre på kontot. De är tre poäng bakom exempelvis kvällens motståndare, men har två matcher tillgodo.

Jag höll Nybro högt inför serien men de har inte riktigt levt upp till kraven. Nu börjar dock snaran dras åt och vill de komma topp 5 som leder till allettan är det hög tid att leverera. Inga större problem med laget som borde ha pigga ben då mötet mot Vimmerby blev uppskjutet.

Noterbart är att lagen möts igen på torsdag i Halmstad så en torsk i kväll för Mikael Tisells mannar skulle sätta dem i en knepig sits. Nä, jag tror hårt på ett helmotiverat Nybro.

Halmstad har varit uselt på resande fot på sistone och torskat mot bottenlagen Borås och Tyringe. Fredagens hemmamatch mot KHK var inte heller någon höjdare utan det var först i slutet på matchen de visade upp lite desperation, men då var det för sent.

Inför kvällens kamp dras laget också med problem på backsidan.

Det som talar för Halmstad är att de tagit tre raka segrar mot Nybro, men i kväll tror jag alltså att den sviten tar slut.

Jag lirar en hundring på hemmaseger till 1.95..

I hockeykassan 17 spel. +449 kronor.


58 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com