Sök
  • Magnus Blom

Klockren bortamatch av Troja ”Jag är jättenöjd med killarna”

Mötet mellan Mariestads BoIS och IF Troja-Ljungby i den 14:e omgången av allettan södra blev inte den ovissa kamp som många trodde på förhand. Därtill var Troja alltför bra vilket framgår av siffrorna 1–3 (0-1, 0–1, 1–1).

– En svår bortamatch men vi genomförde den på ett kanonbra sätt och jag är jättenöjd med killarnas insats, bubblade belåtne Trojacoachen, Roger Forsberg.

Första perioden: Troja började riktigt frejdigt och satte hemmalaget under press. Det gav en tekning i anfallszon och den vann Victor Gagic till Carl-Johan Sjögren, vars skott smet in bakom Tobias Sandberg till 0–1.

Troja hade ett klart grepp om den första perioden även om de inte skapade några heta chanser framåt resten av perioden. Mariestad försökte, men kom ingenstans mot ett stabilt Trojaförsvar och Anton Hjalmarsson, som fick förtroendet i Trojakassen, hade det lugnt i buren och det var en fullt välförtjänt bortaledning efter den första tredjedelen.

– Vi startade bra och tog initiativet. Målet kom efter en tekning och skott som vi pratat om, myste Forsberg.

Andra perioden: Troja startade även den andra akten på bästa sätt. När de vitröda fick spela i numerärt överläge var det nära mål, men Alexander Bjurströms skott träffade stolpen.

Men, då hemmalaget precis hade klarat av utvisningen, kom 0–2 då Jesper Emanuelsson hittade rätt från snäv vinkel.

Resten av perioden försvarade sig Troja på ett bra sätt även om de blev en aning passiva de sista fem minuterna, då BoIS flyttade upp sina styrkor och försökte äta sig in i matchen. Hjalmarsson sattes dock aldrig på några större prov utan höll tätt bakåt.

– Vi slet och krigade hårt i andra perioden och fick lite andrum då Jesper gjorde 0–2 med ett ruggigt handledsskott, sade Forsberg.

Tredje perioden: I den tredje perioden utgick otursförföljde backen Tim Bothén tidigt efter en smäll och gästerna genomförde resten av matchen med fem backar.

Det stoppade dock inte laget som offrade sig kopiöst i den egna zonen och täckte mängder med skott. Efter ett långt anfall i offensiv zon blev det även 0–3 då William Romfors kastade sig fram och stötte pucken över linjen, för övrigt hans första mål i allettan.

Efter det målet blev Troja en aning bekväma och hemmalaget fick vittring då Philip Elgestål reducerade till 1–3 efter slarv i Trojaförsvaret. Och det var även på vippen att det blev ytterligare ett hemmamål då Lucas Jidenius på ett friläge prickade stolpen då drygt fem minuter återstod.

BoIS plockade ut målvakten med knappt tre minuter kvar, men förmådde aldrig sätta något tryck framåt utan Troja kunde hålla undan till en stabil bortaseger.

– Jag tycker vi hade kontroll på händelserna och deras mål skulle aldrig godkänts då det föregicks av en felaktig handstoppning. Det kändes faktiskt ganska lugnt i båset den sista delen av matchen, summerade Roger Forsberg och lämnade följande rapport angående Bothéns skada.

– Tim fick en smäll på underbenet, men jag hoppas det inte är någon fara. Vi får se om han är med och tränar i morgon.

Slutsummering: Troja verkar vara uppe ur formsvackan. Mot Mariestads BoIS kom andra raka bortasegern och framförallt var det på sättet som Troja agerade som imponerade allra mest där disciplinen var enastående bra.

Laget satte tonen redan från första nedsläpp och hade sedan grepp om händelserna resten av matchen och Mariestad förmådde aldrig hota om segern utan de tre poängen hamnade hos gästerna efter en klockren bortamatch.

Anton Hjalmarsson agerade lugnt och säkert mellan stolparna och visade att han vill ta upp kampen med Wictor Ragnewall. Som det såg ut skulle det förvåna mycket om Troja byter målvakt på fredag. Bland backarna syntes Kevin Karlsson allra mest med en härlig skridskoåkning. Framåt var det jämnt skägg, men bloggen gillar Jesper Emanuelsson, som bryter mönstret på ett bra sätt. Nu blev det ett fint mål på kontot.

På fredag möts lagen igen, men då i Ljungby Arena.


Matchfakta

Mariestad–Troja 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

Målen: 0–1 (3.40) Carl-Johan Sjögren (Victor Gagic), 0–2 (27.48) Jesper Emanuelsson (Jesper Ylivainio), 0–3 (49.28) William Romfors (Victor Gagic/Niklas Enberg), 1–3 (52.20) Philip Elgestål (Lukas Söderlund)

Utvisningar: Mariestad 2x2 min, Troja 1x2 min.

Skott: 32–21 (9–8, 12–6, 11–7)

Domare: Filip Granrud.

Publik: 8.

Anton Hjalmarsson svarade för en storstilad insats mot Mariestad.

169 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com