Sök
  • Magnus Blom

Klart med ny målvakt i Ljungby IF

I fredags blev det klart att målvakten Sebastian Jönsson lämnar Ljungby IF med omedelbar verkan. Men redan nu kan klubben presentera en lösning.


Den som ska ersätta Sebastian Jönsson blir 22-årige Olle Salomonsson, som är fostrad i klubben och de senaste säsongerna representerat grannklubbarna Lagans AIK och Guddarps IF.

– Vi har tappat Edvin Lönn (militätjänst) och Sebastian Jönsson (slutat i LIF) och behövde bredda på målvaktssidan. Vi har haft ögonen på Olle under flera år och följt honom i Guddarp, skriver sportgruppen på LIF:s hemsida.

En kort säsong och möjlighet till studier på distans gör att Olle kan träna och spela i den omfattning som krävs, för att kunna göra sig själv rättvisa. En explosiv, reaktionssnabb målvakt som är bra på fötterna och en kanonkille på och vid sidan om planen.

– Vi är mycket glada för att Olle kommer tillbaka till föreningen, och tillsammans med Morgan Hellman (lån från Värnamo) bildar ett ungt och utvecklingsbart målvaktspar i vårt division 3-lag, summerar sportgruppen.

LIF riktar även ett tack till Guddarp för bra samarbete i samband med Olles övergång.

Nästa uppgift för det blåvita gänget är Lindsdal borta på lördag.

Olle Salomonsson är klar som ny målvakt i Ljungby IF. Foto: Ljungby IF

101 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com