Sök
  • Magnus Blom

Kan Ljungby IF behålla ödmjukheten? - och nya travdrag

Var på plats i går på Lagavallen som kommentator då nykomlingen Ljungby IF tog emot Nybro IF. Men någon match blev det aldrig - därtill var LIF alltför överlägset.


Matchen slutade 4–1 och det var kassaskåpssäkert.

Jag har sett LIF vid otaliga tillfällen, men så hungrigt och aggressivt som laget agerade under den första halvleken. De fullkomligt körde över Nybro som blev stressat och inte hade något motmedel att sätta emot.

Laget känns också välkomponerat.

Nye målvakten Morgan Hellman från IFK Värnamo är kanske inte så ståtlig, men agerade med pondus i straffområdet och satte igång spelet snabbt.

Backlinjen med Eric Bengtsson, Enes Smajlovic, Jonathan Da Silva och Erik Gustafsson kompletterar varandra bra.

De defensiva mittfältarna Oscar Pedersen och Josef Karlsson spelade hårt, men juste, precis som de ska agera.

De offensiva pjäserna Ivan Ndiike, Johan Ligård och Filip Ekholm är löpstarka och är vassa i djupled samt man-mot-man-spelet.

Och längst fram visade kaptenen Adis Hodzic då han stänkte dit två kassar, trots att han inte var helt kurant för dagen.

Bänken är också bred och det är förstås ett plus för ledarduon Samir Hodzic och Per-Åke ”Kånna” Antonsson då de ska sätta ihop laget.

Som LIF uppträdde igår har jag svårt att se att många lag är bättre i den här serien.

Men, den viktigaste faktorn framöver blir att behålla ödmjukheten.

Lyckas det, ja då finns det en topplats inom räckhåll.

En kamp som det ska bli spännande att följa.


Travdragen räcker inte för tillfället. My Liberty blev trea efter en stark långspurt men mötte en duo som gick under 1.12. Te Quiero Grif var länge tvåa på upploppet, men slocknade stax innan mållinjen och slutade fyra.

Nya tag idag då blickarna riktas till Åbytravet.

Dagens spel 1: Spelstopp 15.31. Åby lopp 3. 4) Mats Tooma (Ulf Ohlsson).

Den fyraårige hingsten har tänt till på slutet då de började köra honom barfota runt om. Det blir samma balans igen, förstås, och landets vinstrikaste kusk Ulf Ohlsson får chansen igen och läget blev bra över den långa distansen. Ser ut som en vettig chans.

Jag spelar 100 VP.

Dagens spel 2: Spelstopp 16.42. Åby lopp 6. 2) Arvid S.H. (Carl Johan Jepson).

En som är fullständigt bortglömd är Arvid S.H., som var tvåa i försöket bakom Newport Beach. Nu rapporteras han vara ännu bättre i jobben och dessutom blir det halvstängt huvudlag för att göra honom rappare. Det kommer att bli högt tempo och på upploppet kommer Jepson farande långt ut i banan. En seger skulle glädja tränaren Frdrik Persson lkite extra eftersom han fyller 48 år i dag. Grattis.

Jag lirar 50 VP på den här högoddsaren.

Dagens spel 3: Spelstopp 17.50. Åby lopp 9. 1) Randemar R.D. (Johan Untersteiner)

Från innerspår kan ”Jonte” bestämma om han vill köra i spets eller sikta in sig på ett rygglopp och attackera via open stretch. Formen är fin hos sexåringen som tränas av pappa Peter och i ett vidöppet lopp kan han definitivt överraska.

Jag lirar 50 VP.

I kassan: 53 spel. +2001.Tummen upp för Ulf Ohlsson och hans uppsittning Mats Tooma i Åbys lopp 3.

209 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com