Sök
  • Magnus Blom

Kaffe kaka - fjärde raka ”Segern var rättvis”

Derbyt mellan Halmstad Hammers och IF Troja-Ljungby i Hockeyettan Södra blev som väntat en tät och jämn historia. Det blev till slut gästerna som åkte hem med tre poäng efter siffrorna 1–2 (1–0, 0–1, 0–1).

– Nu har vi vunnit fyra raka segrar, varav de tre senaste är med uddamålet vilket understryker hur jämn den här serien är. Det här är en bortaseger jag värdesätter mycket högt, sade Trojas tränare, Roger Forsberg.,

Första perioden: Som väntat var det ställningskrig i början av matchen mellan rivalerna. Sedan tog Troja över spelet, men skapade bara några halvchanser framåt. Även Halmstad hade problem i offensiven. Perioden såg ut att bli mållös, men det var till slut hemmalaget som spräckte dödläget då Jonas Fredriksson satte 1–0 bakom Wictor Ragnewall, efter ett läckert anfall.

– Halmstad började bäst, men baklängesmålet vi åkte på i slutminuten var lite snöpligt. Pucken tog på domaren och ställde oss när vi var på väg framåt, sade Forsberg.

Andra perioden: Den första halvan av den andra perioden gick i Halmstads favör och de vaskade fram några farligheter för att öka på ledningen. Troja kom tillbaka i slutet av perioden och när de fick chansen att spela i numerärt överläge kom kvitteringen till 1–1 genom Alexander Bjurström, som hittade en lucka i bortre hörnet hos Jakob Hellsten. I slutminuten skapade Troja ytterligare chanser genom Kevin Karlsson och Carl-Johan Sjögren, men 1–1 stod sig perioden ut.

– Ett viktigt mål och Bjurström har verkligen kommit igång med tre fullträffar på de sista två matcherna. Vi kom mer och mer in i matchen, menade Forsberg.

Tredje perioden: I slutperioden började Troja dra åt tumskruvarna ordentligt och Halmstad hade inte mycket att komma med. Både Noa Lindqvist-Muci och Jesper Emanuelsson hade utsökta lägen att ge Troja ledningen, men Hellsten stod pall. Karl Olofsson var på väg igenom, men blev upphakad och straffen var solklar. Noa Lindqvist-Muci fick förtroendet och satte 1–2. Halmstad lyfte målvakten i slutet, men Troja försvarade sig med bravur och åkte hem med tre välförtjänta poäng. Den största dramatiken uppstod när Wictor Ragnewall lämnade kassen i fyra minuter (46.30-50.32) då han fick problem med ena skridskon. Ersättaren Anton Hjalmarsson sattes dock aldrig på något riktigt prov.

– Halmstad var bättre den första halvan av matchen, men sedan tog vi över och jag tycker vår seger till slut blev rättvis. Vi visste att Halmstad skulle ligga på hårt, men jag tycker vi matchade dem i skridskoåkningen. Snackade för övrigt med Oscar Fantenberg (proffs i NHL-laget Vancouver) och han tyckte matchen genomfördes i högt tempo, sade Roger Forsberg och tillade:

– När det gäller valet av straffskytt får vi tacka Danne (sportchefen Håkansson). Han lyfte fram Noa som en tänkbar kandidat när vi gick igenom matchen och eventuella straffskyttar dagen innan.

Slutsummering: Troja visade att de är ett topplag i den södra hockeyettan. I derbyt mot Halmstad tog de fjärde raka segern. Spelmässigt fanns kanske mer att önska, men viljan och moralen var det sannerligen inget fel på och till slut orkade Halmstad helt enkelt inte stå emot.

Backarna Måns Hansson, Niklas Enberg och Daniel Karlsson Thörnos visade hög klass. Framåt var kedjan med Noa Lindqvist-Muci, Tobias Törnkvist och Lukas Sjöblom den som hade bäst stäm för kvällen.

Trojas nästa match är hemma i Ljungby Arena på lördag då de får besök av Kalmar HC.


Matchfakta

Halmstad–Troja 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)

Målen: 1–0 (19.52) Jonas Fredriksson (Martin Pärna/David Stenbacka), 1–1 (38.02) Alexander Bjurström (Jesper Emanuelsson/Hampus Gustafsson) spel fem mot fyra, 1–2 (52.53) Noa Lindqvist-Muci (straffslag).

Utvisningar: H 3x2, T 4x2.

Skott: 33–29 (10–7, 11–14,12–8)

Domare: Rikard Ferngren.

Publik: 50.


103 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com