Sök
  • Magnus Blom

Kånna klart för division 5 ”Det känns fantastiskt”

Kånna IF spelade färdigt kvalspelet till division 5 under lördagen, där de avslutade med en storseger borta mot Hook vilket ledde fram till en andraplats. I dag stod det klart att Kånna nästa säsong spelar i division 5 eftersom de gick upp som tredje bästa kvaltvåa.


– Det känns helt fantastiskt, jublar Kånnas spelande tränare, Namir Nukic, men tillägger snabbt:

– Vi har inte fått det bekräftat ännu, men enligt våra beräkningar och hur snacket gick under lördagen med klubbens ordförande Johannes Gunnarsson ska det vara klart.

Allt hängde på hur det skulle gå för Gislaveds IS mot Alet. GIS behövde vinna för att Kånna skulle kunna få en plats i femman som tredje bästa kvaltvåa. Och GIS gjorde sin plikt och vann med 5–2.

– Vi följde matchen via en streamlänk och det var många sms mellan killarna i laget, berättar Namir, som är inne på sin andra säsong i Kånna.

I år blev det en tredjeplats i serien på samma poäng som ettan Råstorp/Timsfors och tvåan Agunnaryd.

– Vi förlorade bara en match, mot Virestad borta. I övrigt var vi oerhört stabila.

I kvalet började det illa för Kånna, som föll med 3–5 borta mot Västboås i första matchen. I andra matchen blev det seger mot Kärda 3–2, där gästerna gjorde sitt andra mål på straff på stopptid.

I lördags var Kånna därför piskat att vinna stort för att drömmen och chansen om division 5-spel skulle leva vidare. Och Kånna gjorde sin plikt och krossade Hook med 7–2. Det räckte dock inte för att vinna kvalgruppen eftersom Kärda besegrade Västboås med 3–2 och höll därmed undan med +2 i målskillnad.

– Hade vi inte släppt in straffmålet på stopptid i hemmamatchen mot Kärda hade vi vunnit gruppen och varit klara för femman på det sättet.

Men nu väntar alltså spel i femman ändå. Hur känns det?

– Rättvist, på något sätt. Vi har gjort en kanonsäng och var värda den här platsen.

Är truppen redo för femman?

– Vi har en bred trupp med 35–40 spelare (!) med bra sammanhållning. I år har vi inte tränat speciellt mycket konditionsträning utan mest spelat tvåmålsspel för att hålla humöret uppe.

Nästa säsong kommer Kånna bland annat stöta på Råstorp/Timsfors, Markaryd, Strömsnäsbruk, Delary/Pjätteryd, Guddarp och Kånna.

– Det blir heta och intressanta derbymatcher. Jag tror vi kan hävda oss ganska väl, men mycket hänger förstås på viljan bland grabbarna. Laget håller redan nu många spelare som kunde spelat betydligt högre upp i seriesystemet, menar Namir.


Samir till Kånna

Till kommande säsong kommer ledarstaben också att utökas med Samir Hodzic, som närmast kommer från Ljungby IF. Samir hoppade in i kvalet och hjälpte till med träningar samt var med på bänken i hemmamötet mot Kärda.

– Inga papper är påskrivna, men vi är muntligen överens.

Kånnas ledartrion kommer därför att bestå av Namir Nukic, Samir Hodzic och Amir Kalkan, den senare i rollen som assisterande och B-lagscoach.

– En tränartrio från Bosnien, skrattar Namir.

Hur ska ni fira det här avancemanget?

– Det kommer att bli ett ordentligt firande kommande helg. Det kan jag lova, slutar en otroligt nöjd och stolt, Namir Nukic.

Grattis, Kånna IF!
237 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com