Sök
  • Magnus Blom

Jag ryggar tre barfotahästar på Åby

Det skipades lite rättvisa till slut för Lucky Truc som fick visa vilken fin häst han är då han vann plättlätt på Åby för Johan Untersteiner, där det snabbt visade sig vart segern skulle gå då ”Jonte” drog i högertömmen 500 kvar. Tränar gör Peter Arnqvist, Halmstad. Oddset stannade på 1.65.


Nya tag.

V75 körs på Åby idag och värt att tänka på är att det sedan den 1 mars åter är tillåtet att köra barfota. Och jag tar rygg på en del som kommer att gå utan skor.

Dagens spel 1: Spelstopp 15.53. Åbys lopp 4. 14) Arvid S.H. (Fredrik Persson)

Arvid - som är i bra slag för dagen - kommer ut från dubbla tillägg över ett långlopp, men det är enbart ett plus då sexåringen är stark som en oxe. Han kan också flytta på sig rejält om han får ett lopp i ryggar. Jag hoppas Fredrik ryggar 13) Milord under slutrundan för i så fall kan det bli ett roligt lopp. Det som är mest spännande är att valacken ska provas barfota runt om för första gången. Det kan få en enorm effekt. Håll i grejerna, Fredrik!

Jag lirar 50V och 100P.

Dagens spel 2: Spelstopp 16.42. Åbys lopp 6. 15) Amazon Font (Magnus A Djuse)

Femårsmärren, som tränas av Halmstad Christian Fiore, gick utvändigt om ledaren senast och höll bra som trea över lång distans. Nu har hon fått ett riktigt skitläge, men blir kuskförstärkt och dessutom blir det barfpta runt om vilket bör ge en extraväxel. Förra gången hon kördes barfota blev det seger...

Jag spelar 50VP.

Dagens spel 3: Åbys lopp 11. 2) Exclusive Matter (Johan Untersteiner)

Femåringen har perfejt förutsättningar med bra spår, fin form och kort distans. Han vann med liknande förutsättningar på Jägersro i samband med Derbyhelgen men då handlade det om lång distans, där han trots en öppning på 1.11 första varvet höll undan. Nu blir det barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Det låter som ljuv musik i mina öron. Rygg ledaren eller spets. Håll igång, Jonte!

Jag spelar 50V och 100P.

I travkassan: 226 spel. +1196 kronor.

Bloggen spanar efter nya vinnare.

76 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com