Sök
  • Magnus Blom

Intressant travdag med speldrag på två banor

Idag riktas travblickarna mot Gävle som arrangerar V75 samt Mantorp som står som värd för V65 på kvällen. Jag har hittat speldrag på båda banorna.

Fredagens speldrag Esther Rich fick en vid förstasväng i tredjespår, men kördes till ledningen på första långsidan. Tvingades dock släppa ifrån sig taktpinnen till en konkurrent, som kördes onödigt offensivt. I rygg på ledaren kom luckan i sista sväng, men hon fick nöja sig med andrapriset. Från spets hade hon förmodligen vunnit racet. Det blev dock ett ruggigt skrik på henne och vinnaroddset var tunna 2.15. Platsspelet gjorde att det blev en tjuga back.

I dag är det nya race på Gävle respektive Mantorp. Det finns spel på båda banorna.

Dagens spel 1: Spelstopp 15.31. Gävles lopp 3. 11) Deliver (Örjan Kihlström)

Jag har hittat ett drag innan V75-racen tar vid. Svante Ericssons fyraårige valack satt i rygg på ledaren på Mantorp och fick aldrig se dagens ljus utan gick i mål totalt obrukad och behövde knappast duscha efter racet. Kommer nu ut i en spårtrappa och fick bakspår, men förstärks den här gången med vasse Örjan Kihlström i vagnen. Det ser ut som en vettig segerchans och han borde definitivt sluta bland de tre främsta.

Spel 50 V och 100 P.

Dagens spel 2: Spelstopp 17.50. Gävles lopp 9. 11) Heavy Sound (Kenneth Haugstad)

Den åttaårige valacken gillar jag högt och rent. Efter en lovande årsdebut i fjol seglade han upp som en av favoriterna till elitloppet. Dessvärre floppade han rejält där och det visade sig att han var illa skadad. Nu har han fått fyra genomkörare i kroppen och hela tiden blivit bättre. Avslutningen senast som trea bakom Cyber Lane var plusbetonad. Förhoppningsvis blir det lite kubbning om spets med ett flertal ekipage och i så fall kommer det att bita bra i spurten när Baggen drar i högertömmen 800 kvar. Han trivs dessutom utmärkt i Gävle där han startat tre gånger. Facit? Tre vinster...

Jag lirar 50 V och 100 P.

Dagens spel 3: Mantorps lopp 2. 1) Watford Broline (Stefan Persson)

Näst senast tog han spets direkt och var på väg mot segern då han galopperade i slutsvängen. En lång vila följde och nyligen gjorde han comeback på Mantorp. Han fick ett fint snällt lopp invändigt och fick en sen lucka där spurten resulterade i en fjärdeplats. Med den genomköraren borde han vara segermogen nu. Hela vägen, Steffo!

Jag stöttar med 100 VP.

I travkassan: 138 spel. +1880 kronor.

Längtar till det blir ljusare tider igen...

63 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com