Sök
  • Magnus Blom

Intressant toppmöte i Ljungby Arena ”Vi är underdogs”

På onsdag ställs IF Troja-Ljungby mot Nybro Vikings i allettan södra. Det handlar om ett toppmöte då det är fyran mot tvåan och viktiga poäng som står på spel (Observera att matchen börjar 18.00!).

– Jag tror det är första gången den här säsongen som vi är underdogs på hemmaplan, säger Trojas tränare, Roger Forsberg.

Nybro, som bloggen höll som förhandsfavoriter inför allettan södra, gör verkligen en ordentligt satsning på att ta sig tillbaka till allsvenskan, där de senast spelade säsongen 2008/09.

Med rutinerade coachen Mikael Tisell i båset och kryddat med några vassa finländare ser det riktigt bra ut. Formen är också fin med två raka vinster på kontot där de i måndags vände ett tidigt 0–2-underläge till seger med 4–2 mot Vimmerby, som innan dess ståtade med nio raka triumfer.

Nybro har fem matcher kvar att spela och mycket tyder på att de kommer att vinna allettan och därmed få favören av att välja motståndare när playoff drar igång.

– Nybro har gjort en satsning den här säsongen och tillhör utan tvekan ett av landets bästa div 1-lag. De kämpar ju för att vinna serien och få favören av att välja motstånd i playoff, så de lär ge järnet.


Tuff vecka

Troja har en tuff vecka bakom sig där det blev sju poäng av nio möjliga. Läget har ljusnat en aning efter den utdelningen och de rödvita har klättrat till fjärde plats i tabellen - och med bara två matcher kvar (Vimmerby borta i sista den 13/3) att spela - får de kämpa med näbbar och klor för att behålla den platsen. Skulle de bli poänglösa finns risken att de ramlar ned till sjunde plats och får spela play in istället.

– Vi är medvetna om matchens betydelse och vi ska göra allt för att ta tre poäng och skaffa oss ett bra utgångsläge inför playoff, säger Forsberg.

Dina intryck av Nybro som kommer hit?

– Ett bra lag, helt klart. Jag såg deras match mot Vimmerby och det var två kontrollerande lag som möttes. Nybro har ett bra passningsspel och vill ha stora ytor i mittzon att laborera med. Framåt har en del spelare med spetskompetens som vi givetvis får se upp med.

Vad ska ni trycka på i den här matchen för att avgå med segern?

– Bakåt har det sett bra ut på sistone. Det vi önskar är att våra offensiva spelare som ska bidra med poäng kliver fram ur gömmorna och visar sig för att hjälpa laget.

Hur ser det ut med spelartruppen?

– Victor Gagic är fortsatt ur spel och där går Simon Wester in igen. Wictor Ragnewall står i kassen.

Vad har du för känsla inför matchen?

– Vi vill spela framåtlutat och vill verkligen mäta oss med Nybro. Vi går givetvis för seger som vanligt, slutar Roger Forsberg.


Troja

Trojas fem senaste matcher: Skövde 3–1 (h), Mariestad 1-2 (h) efter straffar, Mariestad 3–1 (b), Visby/Roma 3–2 (b), Huddinge 3–5 (h).

Tabellplacering: 4) 25 poäng, –2.

Poängligan: 1) Oscar Öhman, 9 poäng (4 mål+5 assist), 2) Jesper Ylivainio, 8 (4+4), 3) Måns Hansson, 8 (1+7).

Powerplay: 7) 17.46.

Boxplay: 5) 79.55.

Största busen: Jesper Emanuelsson, 26 min. Nybro Nybros fem senaste matcher: Vimmerby 4–2 (b), Visby/Roma 4–2 (h), Huddinge 2–4 (b), Mariestad 1–3 (b), Skövde 5–2 (h).

Tabellplacering: 2) 31 poäng, +23.

Poängligan: 1) Sebastian Borg, 17 poäng (4 mål+13 assist), 2) Janne Väyrynen, 14 (10+4), 3) Robin Wengdahl, 12 (3+9).

Powerplay: 4) 27.03.

Boxplay: 4) 80.65.

Största busen: Matej Galvaby, 24 min.

Oscar Öhman toppar Trojas poängliga. Blir det nya poäng mot Nybro?

101 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com