Sök
  • Magnus Blom

Inget att gnälla över de här lunchdragen i Örebro...

I går var det en underbar dag då jag var ute på sjön Bolmen i två timmar tillsammans med skepparen Lasse.

Vi gjorde en rutt även förra året och jag hopps det kan bli en tradition, då Lasse har bra kunskaper om området.

Åkte även och surrade en stund med Manne, lillebror till Jerry (nuvarande LIF-ordförande och tidigare sportchef i Troja). Han ville bjuda på isvatten (!?), men vi sköt upp det till ett annat tillfälle.

På kvällen hade jag ett spel utanför V86-ramen i Yoshi Ness, som var värd ett bättre öde. Som jag skrev kan det bli en del galopper. Och det var precis vad som hände. Efter 400 meter satt Sandra Eriksson andra ytter från spår i tredje ledet och det såg lovande ut.

Hon tvingades dock gå redan varvet från mål i tredjespår, men höll farten berömvärt och slutade tvåa. 2.88 på plats och 44 spänn i nettovinst.

Riktarna blickas mot Gnällbältet Örebro till lunchen och jag har hittat två formkort.

Dagens spel 1: Spelstopp 12.42. Örebros lopp 2. 5) Rob Dyrdek (Rickard Svanstedt)

Den sexårige valacken såg ut som en atombomb då han gick i mål till synes obrukad i Halmstad vid senaste framträdandet. Fick ett bra läge bakom bilen den här gången och sprinterdistans känns som ett plus. Borde ha goda chanser att åtminstone vara på plats.

Jag lirar 50V och 100P.

Dagens spel 2: Spelstopp 13.04. Örebros lopp 3. 5) Break Through (Markus B Svedberg).

En annan som såg smällfin ut senast var det fyraåriga Varenne-stoet, som från bakspår gick riktigt bra på Solvalla och visade runt 11,5/s.700. Kanonläge den här gången bakom bilen och Svedberg har bra snurr på materialet. Även hon borde ha goda chanser att nypa en plats.

Jag lirar även här 50V och 100P.

Dagens spel 3: Spelstopp 19.38. Åbys lopp 6. 4) American Dream (Peter Ingves).

Sexårsmärren drog förmodligen inte en pust efter loppet på Mantorp senast. Synintrycket var helt enkelt strålande och hon visade att hon är på gång. Ingves är en friskus i vagnen och brukar trivas då han får köra åt vännen Veijo Heiskanen. Ett chansspel då det är tufft emot, men jag kunde helt enkelt inte motstå.

Jag provar med 50 VP.

I kassan: 60 spel. +1799.

Och kom ihåg: I Örebro gnäller de aldrig...


Satt lugn i båten igår efter rundturen i Bolmen tillsammans med Lasse.

83 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com