Sök
  • Magnus Blom

Ingen Trojamatch på söndag – spelare testad med covid-19

I onsdags skulle IF Troja-Ljungby mött Halmstad Hammers hemma i Hockeyettan Södra. Men matchen fick skjutas upp på framtiden då en sjukgymnast som tillhör truppen testades positivt för covid-19. Nu är även söndagens bortamatch mot Kalmar HC framflyttad.


– Ja, så är det eftersom en spelare testat sig positiv och nu tar vi paus i verksamheten resten av veckan, berättar Trojas assisterande tränare, Johan Benker.

Under måndagen kände sig tre spelare hängiga och avstod därför träningen med laget. Och med sådana tecken kom Troja och Halmstad överens om att flytta derbymatchen till ett annat datum, som nu är bestämt till fredagen den 11 december.

Senare under veckan har ytterligare tre spelare känt av tendenser till symtom. Samtliga sex Trojaspelare har testat sig och under torsdagen kom ett svar som var positivt.

Övriga testresultat är ännu inte klara i skrivande stund.

– Vi inväntar naturligtvis dem också innan vi går ut med mer information, rapporterar Benker.

Något nytt matchdatum mot Kalmar är ännu inte bestämt.

Även Trojas hemmamatch mot Tyringe SoSS på onsdag är i farozonen.

Serien skulle egentligen varit färdigspelad den 16 december, men med tanke på att ett antal matcher är framflyttade på grund av covid-19 är sista datum satt till den 20 december.

– Det kommer att bli komprimerat, men det finns lag som har det betydligt värre än oss, slutar Johan Benker, som sköter sina arbetssysslor hemifrån under resten av veckan.


54 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com