Sök
  • Magnus Blom

Inför LIF och Lagan samt travkväll på Solvalla

På lördagen är det åter dags för div 3-lagen Ljungby och Lagan att gå in i elden igen på bprtaplan och bloggen har kollat läget i klubbarna. Fredagskvällen bjuder på toppsport inom travet då det är uttagningar för treåringarna till Kriteriet och Oaks.


För tabelltrean Ljungby IF väntar bortamatch mot Saxemara IF, som ligger placeringen bakom i tabellen i div 3 Sydöstra Götaland. Viktiga poäng står alltså på spel. LIF får tillbaka målvakten Morgan Hellman, Enes Smajlovic samt Mubiru Yahaya som saknades i förlustmatchen mot Växjö Norra (2–3).

Men det är också nya bekymmer i LIF-truppen. Borta är Josef Karlsson (bröt näsan på torsdagsträningen), Dino Obradovac (jobbet), Haris Hodzic (skolan), Eric Bengtsson (skadad) och Filip Ekholm (sjuk). Dessutom finns det stora frågetecken kring Oscar Pedersen och Ivan Ndiikes medverkan.

– Jag kan bara hoppas att de kan vara med. Vi ska åka ned och göra en enastående arbetsinsats, hälsar LIF-tränaren Samir Hodzic.

För LAIK, som senast föll med 1–4 mot serieledande Sölvesborg, väntar också en bortamatch då de åker till Växjö för att möta Norra, som senast besegrade LIF med 3–2.

Positivt är att Lagan får tillbaka målvakten Erik Lundin, Morgan Ström och Samuel Olsson.

– Det har varit lite sjukdomar i truppen i veckan, men jag hoppas alla kan vara med. Vi ska dit och kriga för poäng, rapporterar LAIK-coachen Richard Ståhl.


Håll ögonen på bloggen i morgon. Då levererar jag mitt tips till Premier League, som drar igång i helgen.


Travet rullar vidare. Ett litet netto blev det efter Just Wait And See som vann plättlätt för Stefan Persson i Kalmar. I kväll riktar vi blickarna mot Solvalla och treåringarna som kämpar om finalplatser i Kriteriet och Oaks. De två bästa i varje heat är klara för finalen.

Dagens spel 1: Spelstopp 19.30. Solvallas lopp 6. 5) Head Run (Robert Bergh)

Efter tre raka vinster gick han på pumpen senast, men sinkades då av en galopp i första sväng. I kväll hoppar derbyvinnaren upp i sulkyn och han rycker dessutom bakskorna. Jag tror det här är en kapabel rackare som kan utmana storfavoriten 10) Elegant Ima, speciellt om han skulle komma till spets.

Jag lirar 50V och 100P.

Dagens spel 2: Spelstopp 21.15. Solvallas lopp 11. 2) Comes With Age (Stefan Persson)

Steffo körde senast i Halmstad, men då fick han nöja sig med andraplatsen från utvändigt ledaren. Då var han behandlad och ska vara bättre till kvällens race och från ett perfekt läge bakom bilen känns han intressant som bortglömd. För speeda - det kan han.

Jag lirar 50V och 100P.

I kassan: 106 spel. +1717 kronor.


I morgon har jag andelsspel på V75 till Hagmyren. Ni hittar Hoddles Heta på atg.se/icatierp . Välkomna.

Trevlig helg.


Enes Smajlovic är tillbaka i LIF-tröjan i bortamatchen mot Saxemara.

100 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com