Sök
  • Magnus Blom

Ilija Dobric ny tränare i Ljungby IF ”Jag litar på magkänslan”

I förra veckan stod det klart att Ljungby IF utnyttjade en klausul i kontraktet med tränaren Samir Hodzic och bröt samarbetet. Under måndagskvällen presenterade klubben efterträdaren och valet blev 52-årige Ilija Dobric från Växjö, som skrivit ett kontrakt som är på 1+1 år.


– Jag har hört mycket gott om klubben från både Göran Hagberg och Lars Corell som varit verksamma i föreningen tidigare. Jag har även fått ett gott intryck av klubbens sportgrupp och ordförande när vi träffats. Jag litar på magkänslan att det kommer bli något riktigt bra, säger Ilija.

Även sportgruppen är nöjda med valet till ny huvudtränare till A-laget.

– Ilija hade en profil som tilltalade oss. Det har varit snabba ryck de senaste veckorna och vi ser fram emot den här rekryteringen med tillförsikt, kommenterar Joachim Gustafsson i sportgruppen.


Bra meritlista

Som spelare tillhörde han A-truppen i Spartak Subotica, som tillhörde högsta ligan i Serbien. Han har även spelat i klubbar i Sverige mellan 1989–95 samt i Ungern 1995-96.

När det gäller tränarbiten har han varit både huvudtränare och assisterande i Spartak Subotica, som 2010 kvalade till Europa League. Han återvände till Sverige 2013 och har här tränat Rydaholm 2,5 år, Åryd en säsong samt Räppe i fyra år.

– Jag fick sparken från Räppe och det var första gången under mina 18 år som tränare, men så fungerar det i den här branschen. Men det var en viktig erfarenhet som gjort mig både starkare och klokare, säger Ilija, som först och främst vill utbilda laget både på och utanför planen.

– Först vill jag lära känna gruppen, men målet är att vara med och slåss i toppen. Min filosofi är att vara ett offensivt lag med högt bolltempo, där vi ska sätta press högt upp i planen.

Tanken är att träningsdosen ska öka ordentligt i LIF.

– I Räppe hade vi sex aktiviteter i veckan. Vill man bli bättre finns det inga genvägar, utan det är hårt jobb som gäller. Sedan får jag läsa av hur mycket killarna tål, men de ska komma till träningarna och känna glädje över att bli bättre som fotbollsspelare, summerar Ljungby IF:s nye huvudtränare, Ilija Dobric, som till vardags bor i Växjö där han jobbar som elevassistent på en skola.


Luckor att fylla

För LIF;s del var den viktigaste pusselbiten att snabbt hitta den nye tränaren till kommande säsong. Nu, när den biten är löst, ska de ta ett snack med spelartruppen.

– Vi vill gärna behålla stommen och vi tror att Ilija kan få dme att lyfta ytterligare, säger Joachim Gustafsson.

Men det finns även andra luckor att fylla så som assisterande tränare, målvaktstränare och lagledare till A-laget.

– Jobbet är i full gång och vi ska hitta vettiga lösningar på alla poster, avslutar Joachim Gustafsson i sportgruppen.

LIF:S A-trupp kommer att inleda träningen den 3 november.

Ilija Dobric blir ny huvudtränare i Ljungby IF.

259 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com